Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Beatles verkoopt 1.7 miljoen keer

Meer dan Guitar Hero 5.

De L.A. Times schrijft dat The Beatles: Rock Band meer dan 1.7 miljoen keer verkocht is. 1.18 miljoen daarvan is in de Verenigde Staten, dat is zo'n 69% van de totale verkoop.

Dat is een stuk minder dan Rock Band 2 die zo'n 1.7 miljoen keer verkocht tijdens de eerste vier maanden dat de game beschikbaar was op de Amerikaanse markt alleen al. Toch doet de game het nog steeds beter dan Guitar Hero 5 die momenteel nog steeds flirt met de kaap van 1 miljoen.

MTV Games zegt tevreden te zijn met de verkoop, al geven ze toe dat de cijfers in Europa tegenvallen. Reddende factor voor de rendabiliteit van de game is het feit dat de bundel met de verliesmakende instrumenten minder verkochten en dat er inmiddels wel al meer dan een miljoen liedjes aangekocht zijn via het internet.

De populariteit van ritmegames kende een zware terugval in 2009. De markt krimpte maar liefst 46%. Het lijkt erop dat zelfs The Beatles dat niet tegen konden houden.

Wij reviewden The Beatles: Rock band vorig jaar en waren er dol op.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties