Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Banner Saga dekt ontwikkelingskosten via Kickstarter

$100.000 in twee dagen tijd.

48 uur, meer had Stoic Studio, een ontwikkelingsstudio opgericht door enkele Bioware-veteranen, niet nodig om de geschatte ontwikkelingskosten voor hun eerste game The Banner Saga binnen te halen via Kickstarter.

Arnie Jorgensen, Alex Thomas en John Watson, drie ontwikkelaars die na hun werk aan The Old Republic beslisten een eigen studio op te richten, kunnen hun geluk niet op. Hun idee voor een 2D-kruising van adventure en RPG met tactische turn-based combat waarvan de beelden eerder aan een animatiefilm dan een game doen denken, wordt duidelijk op prijs gesteld door gamers. Of misschien is het wel het veel te weinig gebruikte Vikingthema dat zo tot de verbeelding spreekt dat mensen er spontaan geld voor uit hun buidel toveren?

Wat het ook zij, de game klinkt en ziet er veelbelovend uit. Nu er voldoende fondsen zijn om de ontwikkeling te bekostigen, is het plan van de ontwikkelaars om deze zomer een gratis multiplayerversie af te hebben en daar later dit jaar een singleplayercampagne met bijhorend episch verhaal aan toe te voegen. Dat laatste deel zal evenwel niet gratis zijn.

Uiteraard moet het bereiken van deze mijlpaal je niet tegenhouden zelf nog wat centjes naar de ontwikkelaars te gooien, want via de Kickstartercampagne kan je niet alleen de game zelf, maar ook tal van exclusieve extra's op de kop tikken. Neem dus zeker een kijkje op Kickstarter of lees eerst dit interview met één van de ontwikkelaars alvorens je beslissing te maken .

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties