Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

That's You! review - Hou mij er maar buiten

Hou mij er maar buiten.

Het PlayLink-concept werkt prima, maar That's You! is als slappe partygame een magere vaandeldrager.

Tijdens de afgelopen E3-beurs is PlayLink geïntroduceerd, een Second Screen-applicatie waarmee een divers aanbod aan games te spelen is. Sony's openingssalvo is That's You!, een partygame waarmee je je vrienden leert kennen. Met gezellige vrienden en wat doorzettingsvermogen is That's You! voor korte duur vermakelijk, maar al gauw hoop je dat de andere Playlink-games snel op de markt komen.

Om de game te spelen moeten twee tot zes spelers de gratis PlayLink-app op hun Android- of iOS-apparaat installeren en verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk. Indien je geen WiFi in huis hebt, kun je de PlayStation 4 als hotspot instellen, zodat je alsnog kunt spelen. De app doet zijn werk goed op gangbare toestellen, maar tijdens het testen bleek dat niet elke Android-camera goed aangestuurd wordt. Dat zorgt voor zwaar onderbelichte foto's en een fikse lag op het camerabeeld. That's You! vraagt je regelmatig om foto's te maken en door de slechte aansturing belemmert dat het speelplezier aanzienlijk.

That's You! blinkt uit in zijn productie. De achtergronden die tijdens een sessie verschijnen, zijn enorm gedetailleerd en mooi weergegeven. Zo heb je een kermis op een boulevard met een kraampje vol met prijzen en zeemeeuwen op de achtergrond, maar ook een coupé in een trein die door het platteland rijdt. De achtergronden hebben als thema de specifieke categorie vragen die je over elkaar moet beantwoorden. Ze geven je iets om naar te staren terwijl iedereen zijn opdrachten uitvoert en blijken uiteindelijk het meest interessante aspect van de game.

Elke ronde bevat quasi-persoonlijke, maar tamme vragen die je moet beantwoorden met tekst, selfies of tekeningen. Denk hierbij aan vragen als 'wie zou er een standbeeld van zichzelf maken?' of 'wie praat er steeds door de film heen?'. Je scoort in de game wanneer meerdere mensen het eens zijn over de antwoorden. De insteek is dat je hiermee bewijst dat je je vrienden goed kent, wat minder goed uitpakt wanneer de spelers minder met elkaar vertrouwd zijn. Het is mogelijk om je eigen vragen toe te voegen en het spel wat meer pit te geven, maar over het algemeen is het een brave bedoening, waardoor je de lol vooral buiten de game om moet zoeken.

Een speelsessie duurt al gauw meer dan een uur als er zes spelers verbonden zijn en dat is simpelweg te lang voor een partygame. Elke ronde wordt uitgerekt door het gekeuvel van een presentator die zichzelf veel te graag hoort praten, maar vlug doorspoelen zit er niet in. That's You! wordt daardoor moeilijk verteerbaar en dat schaadt de herspeelbaarheid.

De game is ook met twee spelers in co-op te spelen. Een speelsessie gaat dan wel een stuk sneller, maar andere problemen steken de kop op. De vragen die een tekstueel antwoord vereisen, werken hier goed, ook al zijn de keuzes erg zwart-wit. Maar wanneer je bijvoorbeeld als beste een gekke bek moet trekken, krijg je niet het idee dat daarmee het kernconcept van 'elkaar beter leren kennen' benut wordt. That's You! kan fungeren als een ijsbreker, maar een avond gezellig met elkaar praten onder het genot van een drankje bereikt dat doel al een stuk sneller.

Met name de vragen die specifiek van de PlayLink-app gebruikmaken, zijn goed voor vertier. De game vraagt je bijvoorbeeld om een foto te maken van een speler. Daarna krijg je tekentools om het te laten lijken alsof het lijdend voorwerp net een maand in de wildernis heeft geleefd. Of de momenten wanneer je vrij een antwoord mag verzinnen zorgen vaak voor een schaterlach. Ook al faciliteert That's You! deze gameplay, wordt het al snel duidelijk dat de game zelf weinig toevoegt aan het plezier dat je al met je vrienden hebt.

De PlayLink-app biedt unieke gameplaymogelijkheden die je niet met een traditionele controller voor elkaar krijgt. Wanneer je de kans krijgt om je innerlijke Picasso uit de kast te trekken, schittert de app en zijn de resultaten vaak hilarisch. Hoewel That's You! goed gebruik maakt van de mogelijkheden, zakt het als partygame als een kaartenhuis in elkaar. De speelsessies zijn te lang, de presentator is irritant en de vragen missen pit. De beste momenten in That's You! ontstaan zonder hulp van de game zelf en de lol is er na een paar potjes al snel vanaf. De game bewijst wel het potentieel van PlayLink, waardoor het nog niet af te wimpelen is als een verloren zaak.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Getagged als
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties