Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Thatgamecompany wil horizon verbreden

Journey voorlopig laatste PS3-exclusive.

Thatgamecompany, ontwikkelaars van het aparte drietal flOw, Flower en het volgende week te verschijnen Journey, onderzoekt manieren om met hun games een groter publiek te bereiken. Dat vertelde Jenova Chen, mede-oprichter van de creatieve studio in een interview aan Push Square.

Het contract dat met Sony werd afgesloten behelsde slechts drie games, waarvan Journey, de experimentele co-opgame waarin je door een woestijn reist en andere spelers ontmoet, maar enkel non-verbaal kan communiceren, de laatste zal zijn.

"Onze drie laatste games waren bijgevolg verplicht exclusief voor het Playstation Network. Momenteel bekijken we de mogelijkheden om meer spelers te bereiken. Veel kunnen we niet zeggen, aangezien we nog aan het onderhandelen zijn, maar hopelijk kunnen we binnenkort meer aankondigen."

Het beperken van hun publiek tot enkel Playstation 3-spelers heeft thatgamecompany echter geen windeieren gelegd. Met de hulp van Sony is de naam intussen een begrip geworden als het over solide alternatieve game-ervaringen gaat. Jenova Chen is zelfs één van de geldschieters van het IndieFund, een fonds dat indietalent wil helpen door hen financieel te ruggesteunen.

Wij duimen alvast dat ook gamers zonder PS3 binnenkort de vruchten zullen kunnen plukken van het creatieve talent bij thatgamecompany, want zeven jaar na Cloud zitten bepaalde hipster PC-gamers ongetwijfeld op hun honger.

Beelden van Journey, allicht de laatste PS3-exclusive van TGC.
PS3-bezitters kijken vooralsnog halsreikend uit naar de release van Journey op 14 maart.
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties