Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Teufel Real Blue NC review - Eindeloze rust bestaat

Niet plat te krijgen.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Teufel Real Blue NC headset biedt rust, topgeluid, draagcomfort en dankzij de sublieme batterijduur haast eindeloos genot.

De Teufel Real Blue NC review van Bruce vindt eindeloze rust.

Nu we met z'n allen meer thuiswerken, is een headset met 'noise cancelling'-features een ware luxe geworden. Teufel biedt al een tijdje headsets met active noise cancelling (ANC) aan, maar hun vernieuwde Real Blue NC model zet enkele aanzienlijke stappen vooruit. Sterke features, fantastische geluidskwaliteit en een uitstekende batterijduur zorgen voor een prachtig totaalpakket.

Om te beginnen valt het gestroomlijnde en subtiele design op. Geen grote logo's of opvallende oorschelpen. Ideaal voor wie zich veel buitenshuis begeeft of in eindeloze videocalls verwikkeld is, maar niet ongewenst de show wil stelen. De bouwkwaliteit is van de bovenste plank. Alles voelt stevig, duurzaam, maar toch ook licht aan. Je hoort geen gekraak of ander onrustbarende geluiden als je de headset stevig aanpakt of opvouwt. Dit opvouwen maakt de Real Blue NC bovendien ook makkelijk om op te bergen.

In de lijn van dit design zijn de besturingsknoppen simpel, maar uiterst effectief. Een drukknopje om de headset aan en uit te zetten. Een om tussen de ANC-modi te wisselen. En een uitstekende knop die je in vier richting kunt bewegen om in je playlist te scrollen en je volume te regelen. Vooral die laatste knop is handig omdat hij heel wat functionaliteit met een simpele knop biedt, zonder dat je erbij hoeft na te denken.

Als je van plan bent om de Real Blue NC bijvoorbeeld in het verkeer te dragen, is de transparantie modus erg handig. Omdat deze headset dichte oorschelpen heeft, wordt er sowieso al veel geluid van buitenaf tegengehouden. Met de transparantie modus hoor je nèt meer omgevingsgeluid. Handig als je collega een vraag stelt of je in een drukke straat fietst. Wil je net wel aan het geruis van de buitenwereld ontsnappen, dan biedt de ANC van deze headset een ideale oplossing. Vooral monotone geluiden worden vrijw

el geheel weggefilterd. Luide geluiden blijven wel waarneembaar, maar uiteindelijk doet de noise cancelling van de Real Blue NC precies wat je verwacht.

Maar de echte waarde van een headset zit natuurlijk in de geluidskwaliteit. Muziekgenres gaande van country met pingelerige banjo's tot rapmuziek met vette beats... Ik kon niets vinden dat niet uitstekend tot zijn recht komt. Het stereogeluid is helder en uitdrukkelijk, hoge tonen komen zacht binnen en diepe bassen hebben voldoende kick. Waar andere Bluetooth headsets aan duidelijk kwaliteitsverlies leiden, is dit bij de Real Blue NC helemaal niet het geval. Dit is te danken aan Bluetooth 5.0 en de AAC- en aptX-codecs die voor superieur geluid bij iOS en Android zorgen.

Teufel Real Blue NC review - De headset wordt geleverd in een Softcase, met een 3,5 mm jack kabel (1,3 m) met inline remote en een USB-C oplaadkabel.

Als je de headset met je smartphone verbindt, kan je bovendien aan de slag met de Teufel Headphones app. Ook in deze app staat heldere functionaliteit centraal. De allergrootste audiofiel mist een gedetailleerde equalizer, maar de doorsnee gebruiker vind in de app een gestroomlijnde manier om zijn luisterervaring te personaliseren.

De ingebouwde handsfree microfoon is goed om te bellen, zeker als er veel achtergrondgeluid is. Verwacht hier echter niet dezelfde helderheid als bij bijvoorbeeld een gaming headset. Dit is dus geen headset om lange sessies met te multiplayeren of om opnames mee te maken; daarvoor klinkt je stem iets te robotisch.

Dankzij het draagcomfort en een extreem lange batterijduur van 41 uur (met ANC ingeschakeld, langer als deze uitstaat) is de Teufel Real Blue NC wèl uitermate geschikt voor marathonsessies solo gaming. De oorschelpen zijn van een dik en zacht kussen voorzien, waardoor je zelfs na lang gebruik geen pijn of overmatige warmte ervaart.

De vernieuwde Real Blue NC vult dus alle beloftes in. Wie op zoek is naar een headset met meer dan bekwame noise cancelling, ingetogen design, slim gebruiksgemak en de geluidskwaliteit van een top headset, is hier aan het juiste adres. Eindeloze rust bestaat echt.

De Teufel Real Blue NC headset is nu verkrijgbaar via de officiële Teufel website.

Read this next