Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Terraria komt naar consoles

Met extra content en meer.

Volgende maand kunnen ook gamers zonder computer aan de slag met Terraria. De game die door velen wordt gezien als een 2D Minecraft zal op XBLA en PSN uitkomen met enkele extra functionaliteiten.

De game is een port die op poten wordt gezet door ontwikkelaar Engine Software. Ze gaan echter net iets verder dan gewoon de PC-versie te copy/pasten naar de Xbox 360 en de PlayStation 3. Zo zullen deze nieuwe versies een split-screen multiplayer voor maximaal vier spelers en een online multiplayer tot acht spelers ondersteunen, krijgt deze versie een wereldkaart en een tutorial én zal er een nieuwe eindbaas zijn. Om nog maar te zwijgen van de verse lading wapens, pantsers, huisdieren en vijanden die je kan ontdekken.

Ondertussen blijft bedenker Andrew Spinks wel lustig verderwerken aan de PC-versie die ondertussen al door 1.6 miljoen spelers werd gekocht sinds zijn release in mei 2011.

De trailer van de consoleversie kan je hieronder bewonderen.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties