Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Terminaal zieke fan kon Marvel's Midnight Suns meer dan een jaar geleden al spelen

Mooi gebaar.

Een artikel van gamesindustry.biz heeft een mooi verhaal over de ontwikkeling van Marvel's Midnight Suns aan het licht gebracht. Meer dan een jaar geleden had ontwikkelaar Firaxis al een speelbare versie van de game klaar voor een terminaal zieke fan.

De Engelse Luke Wiltshire kreeg op veertienjarige leeftijd de diagnose van neuroblastoma, een agressieve kanker. na een strijd van negen jaar waren in 2021 alle medische behandelingen uitgeput en stelde Luke zijn laatste bucket list samen. Daarop stond onder andere het spelen van Marvel's Midnight Suns.

Aangezien de game op dat moment nog lang niet klaar was, contacteerde liefdadigheidsorganisatie Solving Kids' Cancer ontwikkelaar Firaxis. Om aan de wens van Luke te voldoen, maakte Firaxis op 24 uur tijd een speelbare versie voor het eerste deel van de game.

Cover image for YouTube videoLuke's Legacy

De testversie werd vervolgens persoonlijk door 2K social media manager Asim Tanvir aan Luke bezorgd. Vervolgens kon die ook zijn eigen feedback over de game aan Tanvir en andere leden van het management geven.

Luke Wiltshire overleed jammer genoeg enkele weken nadat hij de game kon spelen op 23-jarige leeftijd. In de credits van de game wordt hij vermeld als game design consultant. In de Abbey van de game staat ook de vermelding 'Luke W Was Here'.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Marvel's Midnight Suns

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties