Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

TellTale's Fables spel krijgt andere naam

The Walking Dead ontwikkelaar zoekt andere naam dan de comic.

TellTale Games noemt haar aankomende spel niet 'Fables' terwijl het wel op de gelijknamige strip is gebaseerd. "We werken aan de naam. We willen dat mensen het spel associëren met de DC comic en [schrijver] Bill [Willingham]s werk en al het andere. Het is moeilijk. Maar we noemen het niet 'Fables,'" vertelde TellTale Games' CEO Dan Connors.

Fables covers door James Jean

De studio ontving vele prijzen afgelopen jaar voor hun point-and-click adventure gebaseerd op een andere comic (en televisie serie): The Walking Dead. The Walking Dead kende een digitale release en werd uitgebracht in vijf delen (episodes). TellTale Games hanteert hetzelfde episodische model voor het Fables spel. Het is niet bekend hoeveel hoofdstukken de game zal tellen.

Bill Willingham is de bedenker en schrijver van de maandelijkse Fables comic. Gedurende de serie werkt Willingham met verschillende tekenaars. Mark Buckingham heeft de meeste issues geïllustreerd. Fables gaat over een groep karakters uit fabels en sprookjes die uit hun sprookjesland zijn verdreven door The Adversary. Deze geheimzinnige en krachtige vijand heeft het hele land veroverd waardoor de sprookjesfiguren hun wereld zijn ontvlucht. Ze wonen tegenwoordig in New York City waar ze een gemeenschap genaamd Fabletown hebben gesticht. De serie bevat vele bekende en minder bekende sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje (locoburgemeester van Fabletown), de Grote Boze Wolf (sherrif) en de Droomprins, een bekende van vele vrouwen uit Fabletown.

Fables wordt uitgegeven door DC Comics' Vertigo imprint. Vertigo is een aftakking van de 'normale' DC Comics boeken (zoals Superman en Batman). Vertigo brengt verhalen voor volwassen lezers uit. Vele hoog aangeschreven series zijn sinds de lancering in 1993 uitgekomen: Sandman (door Neil Gaiman), The Invisibles (Grant Morrison), 100 Bullets (Brian Azzarello en Eduardo Risso) en uiteraard Fables.

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties