Skip to main content

Telltale komt op snelheid

Vijf nieuwe games aangekondigd.

België zette deze week een weinig benijdenswaardig wereldrecord op z'n naam en ook Telltale Games lijkt een gooi te doen naar zo'n felbegeerde en alleszeggende titel. Zij probeerden uiteraard geen regering te vormen, maar deden wel een verdienstelijke poging om het record 'meeste aankondigingen op één dag' te verbreken.

Zo kregen we bericht dat Telltale de klassieke adventurereeks King's Quest nieuw leven zal inblazen. De reeks van Roberta Williams maakt deel uit van het klassieke Sierrapatrimonium en deze aankondiging zal dan ook door menig adventureliefhebber op gejuich onthaald worden. Meer informatie dan dat de game in ontwikkeling is bij Telltale, is er nog niet.

Ook Puzzle Agent, een iets recentere game, krijgt een opvolger. Het origineel leende heel wat elementen van de Professor Layton games en combineerde dat met een mysterieus verhaal waarin een privé-detective tijdens z'n onderzoek plots overal rode pinnemutsen zag opduiken. Vooral de puzzels van de game werden met gemengde gevoelens onthaald, maar Telltale geeft de reeks dus nog een kans. Ook hier werden geen verdere details onthuld. Verwacht wordt dat Puzzle Agent 2 deze zomer z'n weg vindt naar PC, Mac, iPhone, iPad en het Playstation Network. Het origineel zal één der komende maanden ook op het PSN verschijnen.

Vervolgens werd het gerucht dat Telltale aan een adaptatie van de 'The Walking Dead'-comics en tv-serie zou werken, bevestigd. Dit project bevindt zich nog in een prille fase, maar Telltale ziet het groots: "We zouden graag één miljoen downloads zien voor deze episodische serie en we geloven zelfs dat de waarde van deze franchise na verloop van tijd zou kunnen oplopen tot twintig à dertig miljoen dollar." Of zombies zich goed lenen tot point-and-click adventuregames is nog maar de vraag. Telltale wist nog niet te zeggen of The Walking Dead, net zoals hun Jurassic Park games, actiegames zullen worden.

Volgende op het lijstje is opnieuw een game die afkomstig is van een comic. 'Fables' is ditmaal de gelukkige. Fables draait om een aantal personages afkomstig uit sprookjes en legendes die hun eigen wereld ontvluchtten en zich proberen te vestigen in het moderne New York. Interessante opzet en zowel de tekenaars als scenaristen van Fables blijken al een mooi aantal trofeeën verzameld te hebben. Voorlopig ontbreekt ook hier verdere informatie.

Een laatste nieuw project dat werd aangekondigd, is Hector: Badge of Carnage, hoewel 'nieuw' hier niet het juiste woord is. De game is van origine een iPhone-game ontwikkeld door Straandlooper en Telltale zal instaan voor de port naar PC, Mac en iPad. Ook zullen ze samen met Straandlooper twee nieuwe episodes klaarstomen. Hector is een Londense politieagent die op een eerder onconventionele manier te werk gaat. Klinkt als Witse? Na het bekijken van de filmpjes op de officiële website kan er geen twijfel meer over bestaan, dit is Witse's Britse neef.

Om af te sluiten kunnen we jullie nog melden dat de eerste Jurassic Park episode in april zal verschijnen. Om dit te vieren gaf Telltale een trailer en een reeks screenshots vrij die aantonen dat de studio meer in z'n mars heeft dan cartoony adventuregames. Naar eigen zeggen wordt Jurassic Park een game in de stijl van Heavy Rain. We zijn benieuwd wat het resultaat zal worden.

En of dit genoeg was om dat record te verbreken? Ik zou het je niet kunnen vertellen.

Read this next