Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Telltale Games ontslaat een kwart van zijn medewerkers

Grondige reorganisatie.

Telltale Games kondigt aan dat het bedrijf een kwart van zijn medewerkers ontslaat in verband met een reorganisatie. In totaal gaat het om negentig mensen.

"De afgelopen jaren is de industrie erg veranderd. De harde realiteit is dat we minder games moeten maken en we ons op betere games moeten richten die we met kleinere teams ontwikkelen", aldus het bedrijf.

Verder geeft Telltale aan 'dankbaar' te zijn voor zijn medewerkers en het werk dat ze hebben gedaan. Daarnaast wordt er benadrukt dat de beslissing los staat van hun 'toewijding' en 'talent'.

Zodra de reorganisatie klaar is, stapt het bedrijf over op nieuwe technologie die zich reeds 'bewezen' heeft. Het doel is om sneller te ontwikkelen en makkelijker te innoveren.

Het lijkt aannemelijk dat het bedrijf overstapt naar de Unity engine aangezien de CEO van Unity Technologies deel uit maakt van het bestuur. Kijkend naar de beperkingen van de huidige engine, is dat een verstandig idee.

Overigens heeft de reorganisatie geen invloed op de lopende projecten. Zo krijgt Batman: The Telltale Series een tweede seizoen en wordt er gewerkt aan nieuwe seizoenen van The Walking Dead en The Wolf Among Us.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties