Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Telltale en Gearbox werken aan Tales from the Borderlands

Het is geen shooter.

The Walking Dead-studio Telltale slaat de handen ineen met Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Studios voor Tales from the Borderlands. De aankondiging ervan vond afgelopen zaterdagnacht plaats tijdens het VGX-evenement.

In Tales from the Borderlands ligt de nadruk op het verhaal en de keuzes die je gaandeweg maakt, dit keer in het universum van Gearbox' shooter. 'Je gaat wel schieten, maar op een andere manier. Op de Telltale manier,' zegt Telltale-baas Kevin Bruner.

Vault Hunters staan dit keer niet centraal als de hoofdpersonages. Verder is er over de plot nog niets bekend. 'Telltale maakt de beste verhalen in de hele gamesindustrie,' zegt Gearbox-oprichter Randy Pitchford. De studio benaderde het team van Telltale nadat deze vorig jaar de Game of the Year VGA Award won voor The Walking Dead.

Tales from the Borderlands is in ontwikkeling als een serie met losse episodes, in dezelfde stijl als The Walking Dead en The WOlf Among Us. Een releasedatum en platforms werden niet genoemd.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties