Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tell Me Why is de nieuwe game van Dontnod Entertainment

Twee-linke boel.

Tijdens de X019-conferentie heeft Microft Tell Me Why aangekondigd. Dat is de nieuwe game van Dontnod Entertainment , de ontwikkelaar van onder andere Life is Strange en Vampyr. Tell Me Why is een episodische game en lanceert in de zomer van 2020.

Net zoals in Life is Strange ligt de nadruk op het verhaal. Je kruipt in de rol van Tyler en Alyson, een tweeling die samen opgroeit in een klein dorpje in Alaska.De band tussen beide personages en het herbeleven van bepaalde herinneringen staat centraal. Het is aan jou om te bepalen of je die herinneringen al dan niet gelooft.

Bekijk op YouTube

Tyler is bovendien een trangender personage. Volgens Dontnod is het de eerste keer dat een transgender de hoofdrol krijgt in een belangrijke game. De ontwikkelaar heeft dan ook nauw samengewerkt met GLAAD, een ngo die waakt over een juiste representatie van homo's, bi's en transgenders in de media.

Net zoals alle nieuwe titels van Microsoft komt ook Tell Me Why meteen naar de Xbox Game Pass. Gisteren heeft Microsoft meer dan 50 nieuwe games voor Xbox Game Pass aangekondigd.

Read this next