Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Teasersite Fallout 4 blijkt nep

UPDATE: Grappenmaker verklaart zich nader.

UPDATE: De persoon achter de Fallout 4-website spreekt over zijn motieven in een eigen opgestelde 'Ask me Anything' sessie op Reddit. Daaruit blijkt nu dat hem een halt is toegeroepen door Bethesda zelf.

"Ik wilde Bethesda forceren iets te tonen op het VGX-evenement, en ik hoopte de Fallout-community voor even samen te brengen. Dat plan ging niet door," aldus 'DCHoaxer.'

De volgende stap was een zelfgeproduceerde CGI-trailer, maar Bethesda-baas Pete Hines stak daar een stokje voor. DCHoaxer: "Misschien breng ik het script nog wel eens uit, maar voor nu wil ik Bethesda niet nog bozer maken."

Uiteindelijk zou de grap 900 dollar hebben gekost, naar schatting van DCHoaxer zelf. Onder dat bedrag valt onder meer de hosting van de site en het aanmaken van een telefoonnummer, waar bezoekers naartoe konden bellen. Voor DCHoaxer een peulenschil: "Dat bedrag is niets voor mij. Ja, ik weet dat ik een lul ben."

ORIGINEEL: Teaserwebsite Survivor 2299 blijkt opgezet door een verveelde fan uit de Fallout-community, daar waar gesuggereerd werd dat de website aftelde naar de onthulling van Fallout 4.

Op de plek waar wekenlang morsecodes en geheime 'hints' werden getoond, staat nu een video van een treurig vioolspel met de woorden 'That's All, Folks' erboven.

"Onthoud, wees niet boos op Bethesda! Het is een fantastisch bedrijf. Met speciale dank aan de /r/Fallout-community op Reddit voor het uitvogelen van alle aanwijzingen," leest een verdere tekst.

Eerder liet Bethesda al weten geen Fallout 4-aankondiging te doen op het VGX-evenement. In een reactie op de ontknoping van de teasersite zegt het bedrijf op Twitter: 'Wanneer je het niet hoort via een officieel kanaal als deze, ga er dan vanuit dat alle geruchten en speculatie onjuist zijn."

En daarmee blijft een aankondiging van Fallout 4 vooralsnog uit.

Lees ook onze Fallout 4 tips en Fallout 4 walkthrough.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties