Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Team Bondi op zoek naar koper?

EDIT: Verkoop is officieel

Team Bondi, de ontwikkelaar van LA Noire, wordt al een tijdje omgeven door onfrisse geruchten. Zo zouden er enorm veel overuren afgedwongen zijn van de werknemers en zouden ex-werknemers weggelaten zijn uit de credits. Het zou zelfs zo erg zijn dat uitgever Rockstar nooit meer met Team Bondi zou willen samenwerken (al lijken andere geruchten weer iets anders te suggereren).

Volgens bepaalde bronnen zou Team Bondi, met baas Brendan McNamara op kop, dan ook op zoek zijn naar een koper. LA Noire was een duur project, en zonder steun van een uitgever kan Team Bondi naar verluid het hoofd niet meer boven water houden.

In het kader hiervan zou McNamara gespot zijn in de animatie studio Dr D in Australië. De studio is eigendom van George Miller, bekend als bedenker van de Mad Max filmserie met Mel Gibson in de hoofdrol. McNamara zou in gesprekken zijn met KMM studios, het moederbedrijf van Miller. Miller zou naar verluid zeer onder de indruk zijn geweest van LA Noire.

Het verhaal van de overuren kan overigens nog een staartje krijgen, want de International Game Developers Association is een onderzoek gestart naar de praktijken bij Team Bondi.

EDIT (9/08): Vandaag werd het nieuws officieel bevestigd: Team Bondi wordt verkocht aan Kennedy Mitchell Miller, het bedrijf van George Miller. De studio is momenteel bezig aan de films Happy Feet 2 en Mad Max: Fury Road. KMM Games is momenteel bezig aan de game rond Happy Feet 2. Het is nog onduidelijk of Team Bondi zal blijven bestaan als aparte entiteit in het bedrijf, of er helemaal zal in opgenomen worden. Werknemers van Team Bondi kregen de keuze om mee te gaan of een ontslagpakket te aanvaarden. Wat niet mee verhuist met Team Bondi zijn de rechten rond LA Noire. Die behoren nog steeds toe aan Rockstar.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties