Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

TCL wil ook in 2022 hard inzetten op gaming

Dé gaming tv's bij uitstek?

Tijdens de CES 2022 persconferentie heeft TCL een voorproefje gegeven van zijn nieuwste producten, waaronder tv's. Daarin werd duidelijk dat het Chinese electronicamerk gaming hoog in de vaandel draagt.

Zo is het bedrijf van plan om nog harder in te zetten op mini LED-technologie, Variable Refresh Rate met AMD Freesync Premium-compatibiliteit en Auto Low Latency Mode. Er komen geen nieuwe features op de spec sheets van TCL-televisies, maar gezien Carls lovende woorden in zijn TCL C825 review is het alleen maar positief dat die lijn zich verder doorzet.

Daarnaast optimaliseert de Game Master software jouw game-ervaring meteen wanneer je gaat spelen en kalibreert jouw tv zo dat de bovengenoemde technieken meteen actief zijn. Daarnaast kun je met de Game Bar vlug instellingen aanpassen zoals HDR en zelfs een virtuele ultrawide-modus. TCL benoemt verder ook nog een Boost-modus en een toolbox-menu waarmee je je game-ervaring nog meer naar jouw hand kunt zetten.

Via de TCL Game Center heb je toegang tot vele apps en games die je bovendien met je eigen TCL-smartphone kunt bedienen. Een hoop van die games zijn "Download free", waardoor je meteen in de actie springt. Daarnaast bieden TCL's televisies ondersteuning voor Google Stadia in de landen waar die dienst beschikbaar is.

Bovendien laat TCL zien dat je het beeld tot maximaal vier segmenten kunt opdelen, zodat je content van verschillende bronnen tegelijkertijd kunt bekijken. Tijdens de demonstratie toonde het bedrijf hoe je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd via je mobiel naar de tv streamt terwijl je op de andere helft Call of Duty: Vanguard blijft spelen.

De televisies die TCL in 2022 op de markt brengt, maken onder andere gebruik van meer dan 1000 local dimming zones, waardoor HDR beter tot zijn recht komt en contrast realistisch blijft. Console- en pc-gamers kunnen zich dan weer opmaken voor schermen met een refresh rate van 144 Hz.

Naast mobiele telefoons, tablets en Smart Home-oplossingen heeft TCL ook nog de NXTWear Air aangekondigd, een wearable display vermomd als zonnebril. Deze AR-bril geeft je het idee dat je naar een 140 inch scherm op 4 meter afstand kijkt, en kan aangesloten worden op mobiele telefoons, tv's of je laptop voor een discrete kijkervaring.

Dat TCL grote plannen heeft moge duidelijk zijn. Eerder heeft de electronicagigant al aangegeven dat TCL marktleider van 8K HDR tv's wil worden.

Over de auteur

Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties