Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Take-Two koopt mobile developer Zynga

12,7 miljard dollar lichter!

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van onder andere Rockstar, 2K en Private Division, neemt mobile game studio Zynga over voor 12,7 miljard dollar. Dat is de duurste overname tot nu toe in de gamesindustrie.

Zynga is vooral bekend van Farmville, maar heeft ook andere grote titels zoals Words with Friends, Harry Potter: Puzzles & Spells en Merge Dragons.

Take-Two wil Zynga's kennis gebruiken om mobiele games te maken van zijn franchises. Welke franchises Take-Two bedoelt, is niet duidelijk. Ter herinnering: Take-Two heeft onder andere Grand Theft Auto, Borderlands, Red Dead Redemption en BioShock in zijn bezit.

Met die 12,7 miljard dollar is het de grootste aankoop ooit in de gamesindustrie. Iets lager in de ranglijst vinden we de overname van Supercell door Tencent voor 8,6 miljard dollar, Bethesda door Microsoft voor 7,5 miljard en King door Activision Blizzard voor 5,9 miljard.

Ondanks alle grote hits van Take-Two zijn Red Dead Online spelers razend door het gebrek aan nieuwe content. De laatste nieuwe content kwam in juli 2021 uit.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties