Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Take-Two en Rockstar klagen BBC aan om speelfilm GTA

Wegens auteursrechtenschending.

Rockstar Games' moederbedrijf Take-Two Interactive staat niet achter de speelfilm over Grand Theft Auto, die momenteel wordt geproduceerd door de BBC. Daarom wordt de Britse tv-zender nu aangeklaagd wegens auteursrechtenschending.

Een woordvoerder van Rockstar zegt tegenover IGN dat meerdere keren is geprobeerd er op een andere manier uit te komen met de BBC. "Rockstar Games is niet bij dit project betrokken. Daarom is het nu onze taak om ons merk te beschermen, zodat deze niet door de BBC worden misbruikt voor het vertellen over gebeurtenissen die al dan niet hebben plaatsgevonden rond Rockstar Games."

Juridische stappen zijn nu 'helaas' nodig, aldus de studio. De BBC maakte eerder bekend te werken aan 'Game Changer,' een 90 minuten durende dramafilm over de controversie rond Grand Theft Auto. Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe speelt er in als GTA-producent Sam Houser en Bill Paxton neemt de rol aan van advocaat Jack Thompson.

De BBC heeft nog niet gereageerd op berichtgeving rond de op handen zijde rechtszaak.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties