Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tactische beelden van XCOM: Enemy Unknown

Wij zijn voorzichtig enthousiast.

Zoals je in onze preview van de tactische alien shooter XCOM kunt lezen werkt developer 2K op dit moment niet alleen aan de actie georiënteerde squad based variant van de klassieke gamereeks maar zijn ze ook druk bezig met een heuse turn based remake van UFO: Enemy Unknown waarin we als vanouds beurt voor beurt de strijd kunnen binden met buitenaards geteisem. Vanzelfsprekend kijken wij reikhalzend uit naar de game en volgen we nauwlettend de laatste nieuwtjes.

In een zojuist verschenen developers diary is een uitvoerige demonstratie van de nieuwe combat engine te bewonderen. Terwijl een klein groepje dappere mariniers van het Extraterrestrial Combat Unit dekking zoekt in een verlaten benzinestation worden ze beschoten door geniepige aliens. De makers gaan dieper in op de achtergrond van de buitenaardse aanval, hun liefde voor het origineel en de introductie van een nieuw actie-systeem. Ook krijgen we een vooruitblik te zien op de ontwikkeling van het ondergrondse hoofdkwartier.

Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt voor XCOM: Enemy Uknown. Ben je net als ons wel erg enthousiast geworden na het zien van deze beelden? Vergeet dan zeker niet eens een kijkje te nemen op de site van Xenonauts, de indie variant gebaseerd op UFO: Enemy Unknown.

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties