Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tactical Intervention van maker Counter-Strike klaar voor release

Free-to-play shooter verschijnt deze lente.

Dat Counter-Strike een fenomeen is, hoeven we je vast niet te vertellen. Ruim 13 jaar na de release van de eerste incarnatie, nemen dagelijks nog steeds tienduizenden mensen het ingame tegen elkaar op als terroristen en veiligheidsdiensten.

Intussen dateert de laatste 'nieuwe' versie van de game ook alweer van 2004 en hoewel Valve aan een eigen opvolger werkt in de vorm van Counter-Strike: Global Offensive, keert de originele maker van Counter-Strike binnenkort terug met een eigen officieuze opvolger.

Minh 'Gooseman' Le werkt namelijk al enkele jaren aan Tactical Intervention, een free-to-play opvolger voor zijn bekendste geesteskindje. Nieuw in Tactical Intervention zijn onder andere de mogelijkheid om van gebouwen te rappellen, honden in te zetten bij een aanval, voertuigen te gebruiken of oproerschilden te hanteren.

Hoewel begin volgende maand in Noord-Amerika een volgende fase van de gesloten bèta van start gaat, blijft het wachten op meer nieuws over een Europese versie. Details over het hele free-to-playgebeuren blijven voorlopig ook uit. Hoewel bevestigd werd dat dingen als extra wapens via een ingame shop te koop zullen zijn, is het nog maar de vraag wat dat zal betekenen voor de balans in een shooter als deze waar reflexen en skills van vitaal belang zijn.

Tactical Intervention wordt komende lente gelanceerd in Noord-Amerika.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties