Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

System Shock remake uitgesteld

Naar eind mei.

A close-up of Shodan's face - the AI enemy from System Shock. The image is black with green computery signals clustering together to make a glowing, feminine face.
Nightdive / System Shock

Uitgever Nightdive Studios stelt de System Shock remake release voor pc uit naar 30 mei 2023. De versies voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S komen op een nog later tijdstip uit.

Nightdive Studios had gehoopt om de game tegen eind maart op de markt te brengen, maar dat bleek niet haalbaar omdat de medewerkers van de studio 'ook maar mensen zijn'.

System Shock is een remake van de gelijknamige game uit 1994 en bevat HD-beelden, een geüpdatete besturing, een andere interface, een gloednieuw hacking-systeem en opnieuw opgenomen geluiden en muziek.

Je kunt de pc-versie van de game alvast pre-orderen via Steam, GOG en de Epic Games Store. Wie dat doet, krijgt er een gratis exemplaar van het nog uit te komen System Shock 2: Enhanced Edition bij.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties