Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

System Shock remake in ontwikkeling

Er wordt ook gepraat over een mogelijke derde game.

Ontwikkelaar Night Dive Studios werkt momenteel aan een remake van de klassieke sci-fi horror FPS System Shock voor de pc.

Night Dive lanceerde begin dit jaar al een Enhanced Edition van System Shock op Steam en GOG. Een paar jaar geleden bracht de studio System Shock 2 ook opnieuw uit.

Night Dive werkt voor deze nieuwe versie samen met Robert Waters. Waters is de concept artist van de originele System Shock. Verder hoopt de ontwikkelaar deze remake ook voor consoles uit te brengen.

Onlangs heeft Night Dive de rechten van de System Shock-serie gekocht. Night Dive-topman Larry Kuperman geeft aan dat er 'intern gesprekken plaatsvinden' over het mogelijk ontwikkelen van een derde deel.

"Het kost veel tijd, middelen en betrokkenheid om een System Shock-vervolg te maken." Daar beschikt de tienkoppige studio niet over. "Het is niet echt onze core business," aldus Kuperman.

Hiermee verwijst Kuperman naar het feit dat Night Dive zich voornamelijk met restoraties en re-releases van inmiddels meer dan tachtig games bezighoudt.

Er is niet gesproken over een releasedatum voor de pc-versie van de remake.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

System Shock

PC

System Shock 2

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.
Reacties