Skip to main content

System Shock 2 nu digitaal verkrijgbaar

"How can you challenge a perfect, immortal machine?"

Over een kleine drie uurtjes is System Shock 2 verkrijgbaar via de website van Good Old Games. Het is de eerste keer sinds de release in 1999 dat de game digitaal beschikbaar is gesteld.

Tijdenlang was de game nog moeilijk te vinden, daar deze wegens rechtelijke redenen niet opnieuw kon worden uitgegeven. Enkele fans is het met hun nieuw opgerichte studio Night Dive toch gelukt, toen ze (tot hun eigen verbazing) de rechten in handen kregen voor een digitale distributie.

Deze release is niet opgepoetst, in die zin dat het geen HD-remake is of iets dergelijks. Wel heeft Night Dive de game klaargestoomd en bugs verwijderd zodat deze het zonder problemen doet op nieuwere systemen. De GoG.com-versie bevat onder andere nog een soundtrack, conceptart, een interview met Ken Levine en documenten die zijn gebruikt om de game destijds te pitchen.

Er komt ook een Steam-versie aan, maar daar is nog geen datum van bekend.

System Shock 2 is een RPG met horror en first-person shooter-elementen, waarin je wakker wordt aan boord van een ruimtestation. Waar iedereen blijkt uitgemoord. De game is ontsproten aan het brein van Ken Levine, die later de BioShock-games zou maken. Die reeks wordt gezien als de spirituele opvolger van System Shock, en veel elementen - zowel gameplay- als verhaaltechnisch - uit die game zijn terug te vinden in Rapture.

Read this next