Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sword & Sorcery EP vandaag beschikbaar op PC

Inclusief prachtige soundtrack van Jim Guthrie.

Games die de overstap maken van iOS-toestellen naar de meer traditionele gameplatforms, ze blijken vaak de uitzonderingen die de regel bevestigen. Als het echter allemaal uitzonderingen zijn van het soort dat een immens succes kende (Angry Birds) of haast unaniem geprezen werd zoals Sword & Sorcery EP, dan hoor je ons voorlopig echter niet klagen.

Dat allemaal om te zeggen dat het mysterieuze spelletje Sword & Sorcery EP, voorheen enkel beschikbaar op toestellen van Apple, later vandaag uit zou moeten komen op Steam en binnen afzienbare tijd ook een Mac-versie zal krijgen.

Vraag ons niet waarover Sword & Sorcery gaat, want wij hebben ons laten vertellen dat dit een game is waaraan je best zonder enige voorkennis begint. Van toen af aan zijn we alle informatie over de game dan ook resoluut uit de weg gegaan. Het enige dat we kunnen zeggen is: "Laat enkele screenshots of de soundtrack je overtuigen dat Sword & Sorcery EP wel eens een bijzonder spelletje zou kunnen zijn. De makers linken hun game zelf aan klassieke Lucasarts adventures, Another World van Eric Chahi en Fumito Ueda's Ico.

De soundtrack -die zit intussen wel in onze virtuele platenkast- zal bovendien gratis aangeboden worden bij de PC-versie van de game en het moet gezegd, de deuntjes die Jim Guthrie componeerde zijn doorspekt met traditionele gamebiepjes, maar creëeren toch een aparte sfeer.

Sword & Sorcery EP: The Ballad of the Space Babies, zoals de titel voluit luidt, verschijnt later vandaag op Steam.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen