Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Swarm verschijnt nog deze maand

Gotta kill 'em all!

Swarm, de nieuwe game van de heethoofden bij Hothead die ons vorig jaar het leuke Deathspank brachten, bevindt zich in het laatste stadium van de ontwikkeling en zal bijgevolg heel binnenkort verkrijgbaar zijn.

Enkele dagen geleden onthulden de ontwikkelaars via dit twitterbericht de releasedatum voor de Amerikaanse versie, zijnde 22 maart. Wij Europeanen moeten nog een nachtje langer slapen om vanaf 23 maart aan de slag te gaan met de schattige Swarmites op de Xbox 360. Een weekje later, op 30 maart, verschijnt Swarm dan uiteindelijk ook op PS3.

In Swarm bestuur je een troep van 50 Swarmites, wezentjes die nog het meest weg hebben van een kruising tussen lemmings en smurfen. Voeg daar nog een fikse scheut cartoongeweld van het type 'Happy Tree Friends' aan toe en je krijgt een vrij accurate omschrijving van Swarm. Het komt erop neer in ieder level te proberen zo veel mogelijk van de blauwe rakkertjes veilig naar het eind te loodsen. Vaak zal je echter beredeneerd enkele van de schattige beestjes een gewisse dood laten ondergaan om het welzijn van de rest veilig te stellen.

Wie in z'n kindertijd het type was dat de poppen van z'n zus ontdeed van hun ledematen, zwartblakerde boven het vuur of een nieuwe haarsnit gaf, zal met Swarm heel wat herinneringen op kunnen halen. Is je interesse nu plots gewekt? Bekijk dan zeker ook eens dit weinig aan de verbeelding overlatende promofilmpje voor de game.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties