Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Supercomputer met PS3's in de maak

U.S. Air Force ontdekt het zwarte goud.

Het is al meermaals bewezen dat de kracht van de Playstation 3 fenomenaal is (Folding @ Home, iemand?), en vandaag kunnen we alweer een bewijs aan het lijstje toevoegen. De nieuwssite Stars and Stripes berichtte namelijk dat een U.S. Air Force onderzoekscentrum in New York plannen heeft om 2000 PS3’s met elkaar te verbinden om zo een supercomputer te vormen.

De computer zal maar liefst 500 Teraflops bevatten en zal vooral worden gebruikt om bepaalde informatie te verwerken, waaronder radarbeelden en programma’s die de herkenningscapaciteiten van het menselijk brein nabootsen. Over het algemeen is het de bedoeling om de zogenaamde neuromorfische computer volledig autonoom afbeeldingen te laten herkennen en vervolgens op te laten zoeken in z’n database.

Dr. Richard Linderman, wetenschapper bij het bedrijf, vertelde dat ze voor PS3’s gekozen hebben aangezien die aanzienlijk goedkoper zijn en minder verbruiken dan de gebruikelijke supercomputers, maar toch geschikt zijn voor het werk.

Getagged als
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties