Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Smash Bros. Ultimate is snelst verkopende Nintendo-game ooit in Europa

Op de snelst verkopende Nintendo-console ooit.

Nintendo laat weten dat Super Smash Bros. Ultimate in Europa de snelst verkopende consolegame ooit is voor de studio. De game is nu al drie keer meer verkocht dan voorganger Super Smash Bros. voor de Wii U.

Ook in de rest van de wereld doet de game het bijzonder goed. Zo ging de game in de Verenigde Staten tijdens de eerste elf dagen meer dan drie miljoen keer over de toonbank. De game laat daarmee zowel in Europa als de Verenigde Staten andere Switch-games zoals Mario Kart 8: Deluxe ver achter zich.

Nintendo weet nog meer indrukwekkende cijfers voor te leggen. Zo is de Switch in de Verenigde Staten tussen maart 2017 en november 2018 meer dan 8,7 miljoen keer verkocht. De console is daarmee de snelst verkopende van de huidige generatie in de Verenigde Staten.

Niet iedereen is even gecharmeerd door Super Smash Bros. Ultimate. In zijn Super Smash Bros. Ultimate review omschreef onze Sander de game als een schatkist aan fanservice, maar met een oninteressante singleplayermodus en een gevoel van déjà vu.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties