Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Run - Unlock Yoshi, Toad, Luigi, Peach en Toadette characters

Elk hun unieke vaardigheden.

In Super Mario Run kun je met meer personages spelen dan enkel Mario. Bekende gezichten zoals Yoshi, Luigi, Princess Peach, Toad en zelf Toadette maken hun opwachting in deze eerste echte mobiele Nintendo game. Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je de verschillende Super Mario Run characters moet unlocken of vrijspelen.

Alle Super Mario Run-personages verzamelen is niet erg moeilijk, maar vereist vooral veel tijd. Elk character heeft zijn unieke vereisten, dus daarom is het nuttig om te weten in welke modi je wat moet verdienen om ze zo snel mogelijk vrij te spelen. Hieronder leggen we alle vereisten voor elk character uit, plus de verschillen tussen de personages.

Luigi unlocken in Super Mario Run

Om Mario's broer Luigi te unlocken moet je eerst een speciaal gebouw in je Mushroom Kingdom bouwen. Bouw 'Luigi's House' om de groene loodgieter onderdak te bieden, en je kunt hem vervolgens gebruiken om de levels van Super Mario Run te trotseren. Om het huis te bouwen heb je 150 Green Toads en 150 Purple Toads nodig.

Unieke vaardigheden van Luigi

Mario's groene broer is groter, wat zo zijn voordelen heeft in Super Mario Run. Omdat hij hoger kan springen dan alle andere personages, is Luigi een ideale keuze om Onyx (Black) Coins in levels met moeilijk te bereiken plaatsen te verzamelen.


Meer Super Mario Run tips:

Super Mario Run - Yellow, Blue, Green en Purple Toads verzamelen

Super Mario Run - Toad Rally tickets verdienen

Super Mario Run APK voor Android downloaden? Let op!

Super Mario Run tips en tricks voor beginners en experts


Princess Peach unlocken in Super Mario Run

De geliefde Princess Peach is ook een unlockable character in Super Mario Run. Om haar te krijgen moet je de World Tour-modus uitspelen en haar aan het einde uit Bowsers klauwen redden. Eens je de World Tour hebt voltooid, verschijnt ze automatisch in het character roster.

Unieke vaardigheden van Princess Peach

Als je niet voor snelheid of balans gaat, maar het liever op veilig speelt, dan is Peach de ideale keuze. Haar kleed vangt zoveel wind dat ze na een jump even blijft zweven en rustig naar beneden glijdt. Dat is vooral handig is moeilijke levels met veel afgronden.

Yoshi unlocken in Super Mario Run

Je speelt Mario's trouwe tweevoeter vrij op dezelfde manier als Luigi, door hem onderdak in je Mushroom Kingdom te bieden. Yoshi's huis kost 30 Red Toads en 30 Yellow Toads. Als je de woning hebt gebouwd, verschijnt Yoshi automatisch tussen de characters waaruit je kunt kiezen bij de start van een World Tour-level.

Unieke vaardigheden van Yoshi

Yoshi heeft in Super Mario Run dezelfde handige vaardigheid waarmee hij al jaren in de kijker staat. Met zijn air kicks duwt hij zichzelf in het midden van een sprong nog wat extra de lucht in. Dat is vooral tijdens levels die zich in de lucht afspelen en de moeilijke levels aan het einde van de game.

Toadette unlocken in Super Mario Run

Om Toadette te unlocken ga je op dezelfde manier als bij Yoshi en Luigi te werk. Om Toadette's House te bouwen moet je wel eerst een heel pak Toads sparen. Haar huis kost namelijk 200 Red Toads, 200 Blue Toads, 200 Green Toads, 200 Purple Toads en 200 Yellow Toads.

Unieke vaardigheden van Toadette

Omdat Toadette van alle Super Mario Run characters het moeilijkste te krijgen is, hebben we nog geen idee wat haar speciale vaardigheid is. Van zodra we haar in onze game hebben, updaten we deze pagina.

Toad unlocken in Super Mario Run

Toad is het makkelijkste personage om in Super Mario Run te unlocken. Het enige wat je moet doen, is je My Nintendo-account met de game linken. Erg makkelijk dus, tenzij je je paswoord bent vergeten.

Unieke vaardigheden van Toad

Toad is het snelste personage in Super Mario Run. Als je een level zo snel mogelijk wilt voltooien, dan is Toad je beste keuze. Denk er wel aan dat hij geen mushrooms kan eten om extra schade te absorberen.

Van character veranderen in Super Mario Run

Ga om te beginnen naar je Kingdom Builder-scherm. Druk op de World Tour of Toad Rally pijpen onderaan het scherm. We leggen uit hoe je in beide modi tussen characters wisselt.

Character selecteren in World Tour

Kies in World Tour welk level je wilt spelen. Op het startscherm zie je een icoon van het personage dat je hebt geselecteerd. Druk op het icoon van het character om een nieuw scherm te openen. Daar zie je alle characters waaruit je kunt kiezen. Kies je character waarmee je wilt spelen en druk op 'OK'. Druk op 'Start' om het level te beginnen.

Character selecteren in Toad Rally

Kies in Toad Rally tegen welke tegenstander je het wilt opnemen. Dat brengt je naar een startscherm. Daar zie je de informatie over het level en een groene startknop. Rechts van die knop zie je het icoon van je huidige personage. Druk op dat icoon om een nieuw scherm te openen. Daar kies je het character waarmee je wilt spelen. Druk op 'OK' en 'Start' om het level te beginnen.

Wil je meer over Super Mario Run weten? Lees dan: Super Mario Run - 5 dingen die je moet weten en Super Mario Run - Alles wat we weten.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties