Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Run tips en tricks voor beginners en experts

Alles over World Tour, Toad Rally en Kingdom Builder.

Super Mario Run is de eerste grote mobiele game van Nintendo. De releasedatum voor Super Mario Run op iOS-apparaten was 15 december 2016. Heb je een Android-smartphone, dan moet moet je echter nog tot 2017 wachten. De game is een soort van endless runner, maar dan met iedereens favoriete besnorde loodgieter in de hoofdrol en enkele nieuwe ideeën van Nintendo.

Deze pagina bevat al onze Super Mario Run tips, voor zowel nieuwelingen als veteranen voor elke modus in de game. Hier leer je hoe je de verschillende characters unlockt, hoe je Toads verzamelt en hoe je tickets verdient voor de Toad Rally. Maar we beginnen eerst met enkele tips die iedereen kan gebruiken.

Super Mario Run beginner tips

Voor we verder gaan met de rest van onze Super Mario Run tips is het handig om deze puntjes even na te lezen als je net start met Super Mario Run.

 • Mario blijft constant lopen. Dat betekent dat je, eens je een level start, niet meer kunt stoppen met bewegen. Zorg er dus voor dat je klaar zit als je een level begint en niet gestoord wordt.
 • Op bepaalde punten in de levels kun je Mario van richting laten veranderen. Die punten worden aangeduid via bordjes met pijlen erop.
 • Je kunt Mario vertragen door tijdens het springen je vinger naar achteren te bewegen.
 • In Toad Rally daag je vrienden uit om zo snel mogelijk een parcours after te leggen en verdien je punten waarmee je nieuwe items en characters kunt krijgen.
 • Om speciale items te krijgen moet je de totale bevolking van je Mushroom Kingdom uitbreiden.

Meer Super Mario Run tips:

Super Mario Run - Unlock Yoshi, Toad, Luigi, Peach en Toadette characters

Super Mario Run - Yellow, Blue, Green en Purple Toads verzamelen

Super Mario Run - Toad Rally tickets verdienen

Super Mario Run APK voor Android downloaden? Let op!


Super Mario Run is dus een runner game. Dat betekent dat Mario voortdurend van de ene naar de andere kant van het scherm loopt, vergelijkbaar met games zoals Temple Run. Terwijl je door de levels springt en loopt, moet je ook coins verzamelen en het tegen Goombas, Koopa Troopas en zelfs tegen enkele bekende eindbazen uit vroegere Mario-games opnemen. De game heeft drie verschillende modi: World Tour, Toad Rally, en Kingdom Builder. Hieronder geven we je tips voor elk van die modi.

Super Mario Run World Tour tips

World Tour lijkt sterk op een normale Mario-game. Je doorloopt verschillende levels, tot je uiteindelijk bij een kasteel komt en daar een baas moet verslaan. Zowel snelheid als vaardigheid is belangrijk in die modus. Je moet bovendien oppassen dat je niet te veel sterft, want je beschikt maar over een beperkt aantal levels om opnieuw te proberen.

 • Let altijd goed op je omgeving. Gebruik de Pauze-blokken om een level goed te bekijken en op voorhand in te schatten.
 • De timer mag je gewoon negeren, tenzij die echt te laag wordt. Doorgaans is tijd echter geen probleem. Focus dus rustig op het verzamelen van coins en probeer vooral niet te sterven.
 • Pink Coins blijven in hetzelfde gebied, tot je ze alle vijf verzamelt en ze resetten. Als je er één mist, is dat geen probleem. Probeer gewoon het level opnieuw en grijp ze alle 5.
 • Verzamel je alle 5 Pink Coin, dan krijg je een Toad Rally Ticket. Die heb je nodig om aan de Toad Rally deel te nemen en om meer Toads naar je Kingdom te lokken.

Super Mario Run Toad Rally tips

Terwijl World Tour een meer traditionele Super Mario-ervaring biedt, gaat Toad Rally een andere kant op. Snelheid is daar niet zo belangrijk, en de focus ligt op het verzamelen van coins en coole moves.

 • Hoe meer Toads je verzamelt, hoe groter je kans op een overwinning. Bovendien stijgt de bevolking van je Kingdom ook sneller.
 • Focus dus niet op snelheid, maar grijp zoveel mogelijk coins.
 • Probeer ook zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen en in de lucht te twisten door snel op je scherm te tikken. Daarmee scoor je nog extra Toads.
 • Negeer dus hoe je tegenstander het level aanpakt en blijf focussen op je eigen manier om coins te verzamelen en moves uit te voeren. De overwinning volgt vanzelf.

Super Mario Run Kingdom Builder tips

Je eigen Mushroom Kingdom bouwen is redelijk simpel. Alles wat je moet doen, is levels en races in World Tour en Toad Rally voltooien. De coins die je hier verdient, gebruik je om nieuwe gebouwen te unlocken en te plaatsen waar je zelf wilt.

 • Er zijn specifieke gebouwen die je een speciale bonus geven en je helpen met coins en Toad Rally Tickets verdienen.
 • Unlock meer gebouwen door de game uit te spelen.
 • Je krijgt automatisch een gratis Coin Block voor je Kingdom als je de volledige versie van de game koopt.
 • Als je de volledige versie van Super Mario Run koopt, krijg je 3.000 coins om aan upgrades en gebouwen te spenderen.
 • Zorg dat je plaats hebt voor de huizen van de extra characters.
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties