Skip to main content

Super Mario Run APK voor Android downloaden? Let op!

Niet doen.

Heel wat websites bieden een Super Mario Run APK aan voor Android, ook al is de game nog niet beschikbaar voor Android-smartphones. De Android-versies van Super Mario Run die deze websites aanbieden zijn in het beste geval imitaties en in het slechtste geval virussen of malware.

Laat je dus niet om de tuin leiden door websites zoals apkreal.com. Ze beweren dat ze een Android-versie van Super Mario Run aanbieden, maar hun doelstelling is vooral om je zover te krijgen dat je schadelijke software op je smartphone installeert. Hoewel je op veel van die valse websites onderaan de pagina positieve commentaar leest, zijn die door de makers van de website zelf geschreven om een vals veiligheidsgevoel aan de nietsvermoedende bezoeker te geven.

Bekijk op YouTube

Een APK-bestand voor Android kun je vergelijken met een .exe-bestand voor Windows. Hoewel Android die uitvoerbare programma's officieel ondersteunt, is er altijd een risico verbonden aan het installeren van losse APK-bestanden. Die kunnen namelijk je smartphone overnemen en zelfs gevoelige informatie stelen. Denk daarbij aan contactgegevens of persoonlijke data zoals foto's en berichten.

Super Mario Run voor Android - Valse apps en versies

Naast de websites met APK-bestanden die malware installeren, zijn er ook die je valse apps willen verkopen. Trap hier dus niet in> Onderstaande foto van de 'Super Marion Run 1.0 Mod APK' is een goed voorbeeld van hoe scammers onopmerkzame gebruikers om de tuin proberen te leiden.

Vertrouw deze apps niet!

Daarom herhalen we het nog een keer: Nintendo werkt momenteel nog aan een officiële versie van Super Mario Run voor Android, en er bestaat nog geen officieel Super Mario Run APK-bestand voor het Android-besturingssysteem. Vertrouw websites die het tegendeel beweren dus niet. Zelfs al zien ze er betrouwbaar uit, dan nog bieden ze geen officieel en veilig product aan. Als je Super Mario Run op Android wilt spelen, moet je simpelweg wachten op de officiële release van Nintendo. Die release is voor 2017 gepland, maar een exacte datum is nog niet bekend.


Meer Super Mario Run tips:

Super Mario Run - Unlock Yoshi, Toad, Luigi, Peach en Toadette characters

Super Mario Run - Yellow, Blue, Green en Purple Toads verzamelen

Super Mario Run - Toad Rally tickets verdienen

Super Mario Run tips en tricks voor beginners en experts


De voornaamste reden waarom Super Mario Run nog niet op Android beschikbaar is, is volgens Nintendo zelf precies dit soort piracy. Het Android-besturingssysteem is gemakkelijker voor externe bronnen om te bewerken, in tegenstelling tot het zeer veilige iOS-systeem van Apple. Om misbruik op Android-smartphones tegen te gaan, zal Super Mario Run voor Android hoogstwaarschijnlijk een constante internetverbinding vereisen, net als op iPhone. Die vorm van softwarebeveiliging voorkomt dat gebruikers een gekopieerde versie van Super Mario Run op hun smartphone draaien. De vereiste van een constante internetverbinding kan bij gebruikers echter op weinig bijval rekenen, ook al is het goedbedoeld is.

Hoewel Super Mario Run nog niet voor Android beschikbaar is, werd de game op iOS-apparaten ondertussen al bijna 3 miljoen keer gedownload. Er zijn twee versies van Super Mario Run beschikbaar: de volledige game en een demo-versie. De demo-versie is gratis en bevat de eerste twee levels van de game. Als je toegang wilt tot alle content die de game te bieden heeft, dan betaal je €9,99 om de volledige game aan te schaffen. Het is echter nog niet duidelijk of de Android-versie van Super Mario Run ook een demo gaat krijgen of hoeveel de game in de Google Play Store gaat kosten. Het is ook nog niet bekend of er inhoudelijke verschillen gaan zijn tussen de Android- en iOS-versies, maar dat is waarschijnlijk niet het geval.

We herhalen het voor de zekerheid dus nog een keer: momenteel kun je Super Mario Run nog niet spelen op Android-apparaten. Websites die een Super Mario Run APK aanbieden liegen en willen je misleiden om schadelijke software op je smartphone te installeren en zo persoonlijke gegevens te stelen. Doe het dus niet.

Read this next