Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Run - 5 dingen die je moet weten

Rennen naar de app store.

's Werelds bekendste loodgieter maakt met Super Mario Run zijn mobiele debut. Volgens Miyamoto is het tevens de eerste Mario-game die je met één hand kunt spelen. Nieuwsgierig? Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je moet weten.

Side-scrolling autorunner

Super Mario Run is een side-scrolling autorunner. Mario rent dus automatisch van links naar rechts door de levels. Door met je vinger op het scherm te tikken, spring je op vijanden of over afgronden. Vergeet tijdens elke run overigens niet zo veel mogelijk munten te verzamelen.

Feest van herkenning

Ondanks de andere opzet is Super Mario Run een feest van herkenning. Net als in de oude platformgames manoeuvreer je je door de verschillende levels van Mushroom Kingdom. Je komt daarbij weer de nodige groene rioolpijpen, Goomba's en vraagtekenblokken tegen. De visuele stijl is ondergedompeld in een sausje zoals je die van New Super Mario Bros. gewend bent.

Drie gamemodi

Super Mario Run heeft een drietal gamemodi. World Tour is een singleplayermodus waarin je level voor level de welbekende vlaggenmast moet bereiken voor de timer op nul staat. Toad Rally is een competitieve modus waarin je het tegen 'ghosts' van vrienden opneemt en je stijl uiteindelijk je score bepaalt. In Kingdom Builder ten slotte bouw je met verzamelde items je eigen koninkrijk.

Tweede mobiele game van Nintendo

Super Mario Run is de tweede in de reeks mobiele games die Nintendo heeft aangekondigd. Eerder lanceerde Nintendo Miitomo, een free-to-play social media-platform. Tussen de iOS- en Android-versie van Super Mario Run heeft het Japanse bedrijf ook Fire Emblem Heroes uitgebracht.

Gratis, maar toch niet helemaal

Super Mario Run is gratis in de App Store te downloaden. Het gaat echter om een uitgeklede versie waarbij slechts enkele levels speelbaar zijn. Wil je met de volledige game aan de slag, dan kost dat je 10 euro. Ook is een internetverbinding vereist om de game te spelen.

Super Mario Run is vanaf nu voor Android en iOS verkrijgbaar. Meer informatie lees je in de Super Mario Run - Alles wat we weten en als je wat hints nodig hebt die je in de juiste richting sturen: Super Mario Run tips en tricks voor beginners en experts.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Super Mario Run

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties