Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Party nodigt iedereen uit voor een feestje

High-five!

Tijdens een Nintendo-evenement kreeg Marcel een exclusieve presentatie van Super Mario Party voorgeschoteld. In de Super Mario Party preview kun je zijn ervaringen met de game lezen. Wat brengt Super Mario Party naar de tafel?

Nintendo is al jaren heer en meester in het creëren van games met onze favoriete loodgieter in de hoofdrol. Mario maakt geregeld uitstapjes op het gebied van karts, tennis, voetbal en vechtsporten. Dat Mario en zijn vrienden ook van een goed feestje houden wordt nog wel eens vergeten. Met Super Mario Party brengt Nintendo de reeks naar de Switch en stuurt het bedrijf iedereen een uitnodiging.

Nintendo blijft benadrukken dat Super Mario Party een reboot is en dat daarom het cijfer ontbreekt. De game maakt weer gebruik van de traditionele spelborden, waarbij spelers een voor een over de gethematiseerde borden moeten reizen. Je hoeft dus helemaal niet bang te zijn dat je net zoals in Mario Party 10 gezamenlijk in een voertuig zit, want het spelbord staat zoals voorheen weer heerlijk centraal.

Het doel is wel hetzelfde gebleven. Koop onderweg zo veel mogelijk sterren bij Toadette en wees je rivalen te slim af. Naast de lege vakjes kom je namelijk speciale vakjes tegen die in je voor- en nadeel werken. De Plus Space geeft je drie extra munten, terwijl een Minus Space die weer afpakt. Ook zijn er weer Item Spaces, waarbij je extra voorwerpen krijgt. Die voorwerpen zet je vervolgens in om tegenstanders op de meest ludieke wijze te belemmeren. Op dat gebied is er niks nieuws onder de zon.

Wel heeft ieder personage naast de normale dobbelsteen een unieke dobbelsteen om te gebruiken. Zo heeft Diddy Kong een dobbelsteen die uit twee nullen en vier zevens bestaat, terwijl Peach een dobbelsteen heeft waar drie vieren op staan. Daarnaast kom je net zoals in Mario Party: Star Rush andere bekende Nintendo-personages op het spelbord tegen. Die zogenoemde Allies volgen je en verschaffen je een extra unieke dobbelsteen. Daardoor lijkt het erop dat Super Mario Party in tegenstelling tot zijn voorgangers iets meer tactiek vereist.

(Super Mario Party preview) Volgens Nintendo bevat de game tachtig minigames.

Na ieders speelbeurt maakt het spelbord plaats voor de welbekende minigames waarin je op competitieve wijze extra munten kunt verdienen. Nintendo meldt het zelf ook al: Super Mario Party draait om de minigames. Die korte wedstrijdjes lijken de capaciteiten van de Switch volledig te benutten. In Trike Harder moet je namelijk met je driewieler zo snel mogelijk de finishlijn bereiken door met de Joy-Con een trapbeweging na te bootsen. In Sizzling Stakes krijg je dan weer de opdracht om een stuk vlees in een pan om te keren en perfect te bereiden. Dat lijkt niet altijd een gemakkelijke opgave te worden, al heb je wel de kans om tijdens de interactieve tutorial eventjes te oefenen.

Daarnaast kun je via Toad's Rec Room de schermen van twee Switches met elkaar verbinden, waardoor er nog meer bijzondere minigames beschikbaar zijn. Volgens Nintendo bevat de game uiteindelijk tachtig minigames, waarvan een selectie online speelbaar is. Een unicum, want Super Mario Party is de allereerste game uit de reeks die online functionaliteiten bevat. Veel details omtrent het onlinegedeelte zijn nog niet vrijgegeven, maar Nintendo meldt wel dat het ranglijsten en beloningen bevat.

Naast de online en traditionele modus bevat de game een twee-tegen-twee-Partner-Party-modus. Daarbij maakt het spelbord plaats voor een groot rooster waarop je vrij kunt rondlopen. Die bewegingsvrijheid is opnieuw duidelijk geïnspireerd door Mario Party: Star Rush. Met je partner in crime probeer je uiteindelijk zo snel mogelijk de sterren van Toadette te kopen. Onderweg high-five je met de Joy-Con voor extra munten, spring je op je tegenstanders en gebruik je de bekende voorwerpen om je tegenstanders te belemmeren. Als je daar even geen zin in hebt, dan kun je nog altijd in de minigamemodus alleen de minigames te spelen.

Het lijkt er vooralsnog op dat Super Mario Party de meest complete Mario Party-game tot op heden is. Nintendo voorziet met de traditionele, de Partner Party- en de minigamemodus flink wat keuzevrijheid om je wekelijkse spelletjesavond op eigen wijze te organiseren. Vooral de terugkeer van het spelbord gaat waarschijnlijk voor veel gemene blikken en buldergelach zorgen. De online functionaliteiten en de wijze waarop de minigames van de capaciteiten van de Switch gebruikmaken vormen de spreekwoordelijke kers op de taart. Super Mario Party nodigt iedereen uit voor een waar festijn.

Super Mario Party komt op 5 oktober voor de Nintendo Switch uit.

Over de auteur

Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties