Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Odyssey Woestijnrijk - Paarse Piramides Munten locaties

Zand erover.

In deze gids over Woestijnrijk Paarse Munten in Super Mario Odyssey lees je hoe je alle Paarse Piramides kunt vinden, met vooral aandacht voor munten die lastig te vinden zijn maar ook voor algemene tips en tricks voor de rest.

Voor locaties van de andere soorten paarse munten raadpleeg je het beste onze gids over alle Super Mario Odyssey Paarse Munten of de Super Mario Odyssey tips die je op weg helpen bij dit avontuur.

Super Mario Odyssey Paarse Piramides Munten locaties: waar vind je ze in het Woestijnrijk?

  • Rijk: Woestijnrijk
  • Totaal aantal: 100

Woestijnrijk behoort samen met Stedenrijk, Bosrijk en Bowsers rijk tot de grootste werelden in Super Mario Odyssey. De paarse munten zijn verspreid over deze zanderige omgeving. Zoals we bij de meeste rijken adviseren, raden we je ook nu aan eerst de verhaallijn te volgen voordat je alle paarse munten gaat verzamelen. De paarse munten herken je aan hun driehoekige vorm.

De eerste drie munten vind je door op de gele parasol voor de Crazy Cap-winkel te springen. Gebruik de parasol om het dak van de winkel te bereiken, waar je zes slim verstopte munten kunt vinden. Er zweven nog eens vier paarse munten in de fontein in het midden van het dorpje, maar die verschijnen pas nadat je de eindbazen verslagen hebt.

De volgende drie munten vind je in het gebouw rechts van de Crazy Cap-winkel (op een randje) en nog eens drie munten bij de rand waar je tevens een maan ziet.

Ook in de Tostarena Ruïnes zitten de nodige paarse munten verstopt. Een drietal bijvoorbeeld links van de grote constructie waar je de ruïnes voor het eerst binnenkomt. Vernietig de cactusbal om ze te bereiken.

Naast het 8-bit-gedeelte op de muur vind je bruin drijfzand. Het ziet eruit als een val, maar eigenlijk is het de ingang van een geheim level. Door dit ijs-level te voltooien krijg je niet alleen een maan en checkpoint, maar tevens vijf paarse munten.

De eerste drie exemplaren van deze munten vind je al snel wanneer je dit level binnenkomt op een uitstekende rand. De andere twee vind je in het gedeelte met de neerstortende pilaren (met gouden ringen ertussen). Klim op het hoge platform en gooi met Cappy om ze te pakken.

Wanneer je bij het Jaxi Ruïnes checkpoint komt, kijk dan naar de paarse smurrie onder je. Er zijn daar vier paarse munten verspreid over twee eilandjes te vinden. Zonder Jaxi kun je ze overigens niet bereiken, dus je weet wat je hier te doen staat om je felbegeerde collectibles te claimen.

Wil je nog verborgen munten? Natuurlijk! Race met dezelfde Jaxi (nu gratis) het gat beneden in de Jaxi Ruïnes toren in en rijd naar het geheime level daaronder. Spring op de Jinx om rechts drie munten te pakken. Tip: houd 'B' ingedrukt om te remmen en bochten in te snijden.

Volg vervolgens de route. Twee extra munten vind je in de verre buitenhoek rechts in het grote gebied met een platform in het midden. Richt je nu op de smalle brug rechts in dit gebied. Gebruik de 'handrem' om de Jaxi te controleren en ga over de brug om daar nog eens twee munten te claimen. Wanneer je trouwens aan het einde van de brug rechtsaf slaat, vind je daar een maan.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties