Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Odyssey Hoedenrijk - Paarse Hoeden Munten locaties

Hoed zoeken.

In deze gids over Hoedenrijk Paarse Munten in Super Mario Odyssey lees je hoe je alle Paarse Hoeden kunt vinden, met vooral aandacht voor munten die lastig te vinden zijn maar ook voor algemene tips en tricks voor de rest.

Voor locaties van de andere soorten paarse munten raadpleeg je het beste onze gids over alle Super Mario Odyssey Paarse Munten of de Super Mario Odyssey tips die je op weg helpen bij dit avontuur.

Super Mario Odyssey Paarse Hoeden Munten locaties: waar vind je ze in het Hoedenrijk?

  • Rijk: Hoedenrijk
  • Totaal aantal: 50

Net zoals het Paddenstoelenrijk (die je ontgrendelt nadat je het verhaal hebt uitgespeeld) is Hoedenrijk een relatief kleine, open wereld waar je de meeste paarse munten gemakkelijk kunt spotten.

Er zijn echter enkele uitzonderingen. Over het gehele level is een dikke, witte mist die als een sluier over de grond hangt. Het beweegt net zoals een oceaan waardoor soms geheime tunnels, gaten en huizen met verstopte paarse munten worden onthuld. Als je vastzit, ga dan naar de linkerkant van de map en zoek daar naar de groen-gele verrekijker op een verhoogd stuk.

Daarmee kun je van grote hoogte over de wereld uitkijken, inzoomen en zoeken naar interessante voorwerpen in de omgeving. Perfect om paarse munten te spotten die je in eerste instantie over het hoofd gezien hebt - vooral degene die in de nabijgelegen mist verstopt zitten.

In het begin vind je direct drie paarse munten (in de vorm van een hoed) achter het luchtschip de Odyssey en nog eens drie in een gat in de rechterbovenhoek van het beginstuk (net voor de brug).

Over de brug gesproken: er zijn nog eens drie paarse munten bij het ijzeren bord boven de eerste brug. Zoek naar het hoeden-symbool. Je kunt hier komen door op de boog links of rechts te springen.

Onder het platform met de groen-gele verrekijker zie je een muur bestaande uit een zestal houten kratten. Vernietig die om drie paarse munten in de verborgen ruimte te claimen. Zoek aan de andere kant van de verrekijker naar een hoedenhuisje die verborgen in de mist is en waar een Paragoomba omheen vliegt. Daar vind je namelijk nog eens drie paarse munten.

Nu is het de beurt om zelf een Paragoomba te veroveren. Ga naar rechts en beklim de platforms richting de grote toren. Eenmaal veroverd, vlieg over de rand richting het huisje in de mist en grijp daar de munten.

Kijk terug naar het gebied waar je vandaan kwam. Onder de boog aan de linkerkant vind je vier paarse munten op een ondergedompeld hoedenhuis. Vlieg eroverheen om deze te pakken, maar pas op dat je niet te laag vliegt.

Zoek op dezelfde verhoging als de vogelverschrikker naar een houten paaltje in de gat in de muur. Trek die met je pet eruit om vier paarse munten op een rijtje te claimen. Er zijn in de buurt van de Crazy Cap-winkel nog eens drie munten achter drie houten paaltjes te vinden.

Grijp drie paarse munten boven de deur van de toren. In het mini-level in de deur vang je met je pet een kikker, ga je terug naar waar je vandaan komt, gebruik je de blokken op de vloer (bij de muur) en geheime blokken daarboven om de top te bereiken. Dara wachten vier paarse munten op je. Een serie van vijf vind je in de tweede waterpoel, vlak na de mini-Goomba's.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties