Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Mario Galaxy 2 en meer Nintendo Wii-games naar Wii U

Te downloaden in de eShop.

Nintendo maakt bekend dat verschillende Nintendo Wii games opnieuw uitgebracht worden voor de Wii U. Daar worden ze aangeboden als downloads in de eShop.

De eerste game is Super Mario Galaxy 2. Op 22 januari komt Donkey Kong Country Returns uit, gevolgd door de Metroid Prime Trilogy op 29 januari. Ze kosten 19,99 euro per stuk, behalve in de week waarin ze lanceren. Dan download je ze tijdelijk voor de helft van de prijs.

De Metroid Prime Trilogy bevat de drie Metroid Prime-games en is op disc tegenwoordig erg zeldzaam. Winkels en tweedehands verkopers vragen er normaliter een hoge prijs voor, als je de collectie al kan vinden. In een later stadium volgen in ieder geval nog Kirby's Adventure Wii, Pandora's Tower, Sin & Punishment: Successor of the Skies en Punch-Out!!.

Games die destijds met een classic controller te spelen waren, bestuur je nu met de GamePad. Je hoeft daarvoor dus geen losse Wii U Pro Controller te kopen. De titels die alleen met de Wii Remote zijn te besturen, blijven dat nog steeds. De Metroid Prime-games vallen daar bijvoorbeeld onder.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties