Skip to main content

Sumo Group overgenomen door Tencent voor 1 miljard euro

Voor meer dan 10 cent.

Het Chinese technologiebedrijf Tencent koopt de Britse holding Sumo Group, waar onder andere Sackboy: A Big Adventure-ontwikkelaar Sumo Digital toe behoort. Het gaat over een deal van iets meer dan 1 miljard euro. Dat maken beide bedrijven bekend.

Door de overname zien aandeelhouders de waarde van hun aandelen met maar liefst 43% stijgen. Dat Tencent de Sumo Group opkoopt, is niet toevallig als je weet dat het technologiebedrijf voordien al 8,75% van de aandelen had.

Bekijk op YouTube

Het is niet de eerste dat Tencent in aanraking komt met de gamingindustrie. Zo investeerde het bedrijf eerder in Ubisoft, Epic Games, Remedy, Sumo, Marvelous, Dontnod, Klei, Platinum, Bohemia Interactive, Roblox and Krafton. Daar stopt het niet, want momenteel heeft het ook Funcom, Sharkmob, Riot Games en Call of Duty Mobile- en Pokémon Unite-ontwikkelaar Timi Studios in handen.

"We denken dat de voorgestelde transactie alle aandeelhouders ten goede komt, meerwaarde oplevert voor Sumo-aandeelhouders en tegelijkertijd de Sumo-activiteiten versterkt voor de toekomst", aldus James Mitchel van Tencent.

Read this next