Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sumo Group overgenomen door Tencent voor 1 miljard euro

Voor meer dan 10 cent.

Het Chinese technologiebedrijf Tencent koopt de Britse holding Sumo Group, waar onder andere Sackboy: A Big Adventure-ontwikkelaar Sumo Digital toe behoort. Het gaat over een deal van iets meer dan 1 miljard euro. Dat maken beide bedrijven bekend.

Door de overname zien aandeelhouders de waarde van hun aandelen met maar liefst 43% stijgen. Dat Tencent de Sumo Group opkoopt, is niet toevallig als je weet dat het technologiebedrijf voordien al 8,75% van de aandelen had.

Het is niet de eerste dat Tencent in aanraking komt met de gamingindustrie. Zo investeerde het bedrijf eerder in Ubisoft, Epic Games, Remedy, Sumo, Marvelous, Dontnod, Klei, Platinum, Bohemia Interactive, Roblox and Krafton. Daar stopt het niet, want momenteel heeft het ook Funcom, Sharkmob, Riot Games en Call of Duty Mobile- en Pokémon Unite-ontwikkelaar Timi Studios in handen.

"We denken dat de voorgestelde transactie alle aandeelhouders ten goede komt, meerwaarde oplevert voor Sumo-aandeelhouders en tegelijkertijd de Sumo-activiteiten versterkt voor de toekomst", aldus James Mitchel van Tencent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Sackboy: A Big Adventure

PS4, PS5

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties