Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Suda 51 wil samenwerken met Kojima

"Het hangt af van timing", zegt Suda.

Suda 51, de grote baas bij Grasshopper, heeft laten weten dat hij erg graag zou samenwerken met Hideo Kojima, grote baas bij Kojima Productions, aan een toekomstig project.

"Of we het al dan niet doen hangt gewoon van timing af", liet Goichi Suda tijdens een interview weten. "Kojima heeft het momenteel druk. Kojima Productions heeft het eveneens druk, maar als er ooit een moment komt waarop dat niet zo is, ben ik klaar voor een samenwerking".

Mocht het niet weten: Grasshopper was in het verleden verantwoordelijk voor parels als No More Heroes, killer7 en Shadows of the Damned. Kojima Productions maakte dan weer alle Metal Gear Solid en Zone of the Enders games.

Suda 51 en Kojima werken momenteel samen aan de productie van een radioprogramma rond culthit Snatcher, dat door het leven gaat als Sdatcher. De radioshow is enkel in Japan te horen.

Momenteel werkt Grasshopper aan drie verschillende projecten. Allereerst is er codename D dat naar de X360 zal komen en te besturen valt met de Kinect. Dan is er ook nog Sine Mora dat voor zowel de PS3 als X360 zal verschijnen, waarin tijdreizen een grote rol zal spelen. Als laatste is er Lollipop Chainsaw, een actiespel waarvan hieronder een trailer te zien is.

Kojima Productions werkt eveneens aan een trio aan games: de HD-collecties rond Metal Gear Solid en Zone of the Enders, en Metal Gear Solid: Rising. Kojima zelf zou daarnaast aan het sleutelen zijn aan een gloednieuwe IP, maar daarover is nog niets geweten.

Eerste Lollipop Chainsaw trailer.

Reacties