Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Succesvolle superhelden-MMO City of Heroes bestaat niet meer

NCSoft trekt na acht jaar de stekker er uit.

Afgelopen vrijdag was de laatste dag waarop City of Heroes (en Villains) spelers hun superheldenpak konden aantrekken om samen met hun vrienden Paragon City te redden (of te vernietigen). Na acht jaar trouwe dienst trok uitgever NCSoft de stekker er officieel uit.

City of Heroes verscheen in 2004 voor de PC en werd een jaar later opgevolgd door City of Villains. In deze MMORPG's speelde je een superheld of een superschurk en vergaarde je allerlei superkrachten, zoals de kracht om te vliegen of om over gebouwen heen te springen. Vorig jaar nog werd een free-to-play model geïntroduceerd om nieuwe spelers aan te trekken.

NCSoft wil de games echter niet langer meer ondersteunen. Deze hebben een succesvol bestaan geleid maar de koek is blijkbaar op. Niet alleen zijn de servers stopgezet, maar ook ontwikkelstudio Paragon Studios is opgedoekt. Tot het laatste moment hebben fans geknokt om de game in leven te houden. Zo trokken 25,000 spelers massaal naar de in-game City Hall om hun steun te tonen en bracht een online petitie 20,000 stemmen op.

Maar het mocht niet baten. Om de makers toch hun dank te tonen werd er door de spelers $1,000 bij elkaar gelegd, om het team te trakteren op een avondje uit. En daarbij eindigt het tijdperk van City of Heroes en Villains voorgoed.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties