Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Subversion in de koelkast

Introversion werkt aan iets nieuws

De ontwikkeling van Subversion, de nieuwste game van indie-studio Introversion Software, wordt op een laag pitje gezet. Dat meldt Chris Delay, één van de oprichters van de studio. Hoewel ze al een kleine vijf jaar naarstig programmeren aan dit ambitieuze project, wordt Subversion nu even opzij geschoven.

Het is net die ambitie die Subversion de nek omdeed. Delay legt uit dat er een leegte zat op de plek waar het hart van Subversion zich zou moeten bevinden. Dat hebben ze trachten op te vullen met indrukwekkende technologie, maar dat veranderde uiteraard weinig aan de gameplay die nog steeds tekort schoot.

Vandaar de beslissing van de studio om zich te focussen op een ander, veelbelovender project. Introversion is geen studio die voldoende mankracht in huis heeft om twee projecten tegelijk in ontwikkeling te hebben. Delay voegt daar aan toe dat het idee voor de nieuwe game -in tegenstelling tot Subversion- wel meteen klikte. Een moment van bezinning later was het duidelijk: even afstand nemen van Subversion en voluit gaan voor dit nieuwe idee.

Dit betekent niet dat de tactische bankovervalsimulator nooit het daglicht zal zien, wel dat het hele idee opnieuw bekeken moet worden wil het op een succes uitdraaien.

Spijtig, want Subversion was een game waar ik alleszins naar uitkeek. De beslissing is echter begrijpelijk wanneer je weet dat de enige demo die we ooit te zien kregen (bekijk hem hieronder) even veelbelovend als scripted was. Ach, deze afloop is uiteraard stukken beter dan het uitbrengen van een baggergame met het risico eraan ten onder te gaan.

Over het nieuwe project weten we voorlopig enkel dat het niets te maken heeft met hun vorige games zoals daar zijn Darwinia en Defcon. Meer info volgt binnenkort.

Chris Delay toont Subversion.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties