Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Studio MONO maakt dieselpunk-RPG InSomnia

Kickstartercampagne is onderweg.

Studio MONO is een Kickstartercampagne gestart voor InSomnia, een RPG met real-time tactische gevechten in een levende 'dieselpunk' wereld.

Het team heeft op het moment van schrijven nog dertien dagen te gaan om 70.000 dollar op te halen. Met bijna 2300 financierders is de teller reeds de 60.000 dollar voorbij.

In InSomnia word je wakker op het ruimteschip 'The Ark' en kom je er uiteindelijk achter waarom het Noman-ras diens thuisplaneet heeft verlaten. Ondertussen dwaalt het schip al 400 jaar rond, op zoek naar de illustere 'Evacuation Point'-planeet.

Je karakter is naar eigen smaak uit te bouwen door keuzes te maken in het verhaal en qua vaardigheden die je leert. De hele campagne is zowel alleen als coöperatief speelbaar. Dialogen zijn onder meer gekoppeld aan een karma-systeem, vergelijkbaar met Mass Effect.

Eens de game is gefinancierd, staat de lancering gepland voor het vierde kwartaal van 2015. De pc-versie komt dan als eerste uit. Versies voor Mac en Linux volgen later. Een tech-demo is alvast te downloaden op de Kickstarterpagina van InSomnia.

Getagged als

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties