Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Strijd tussen Mojang en Bethesda is beslecht

Scrolls zal nog dit jaar verschijnen.

De juridische schermutselingen die vorig jaar tussen Mojang en Bethesda uitbraken zijn volgens tweets van Markus "Notch" Persson beslecht. In september vuurde Bethesda een peleton wraakzuchtige advocaten op de sympathieke Minecraft maker af toen hij bekend maakte dat zijn nieuwe game "Scrolls" zou gaan heten. Die naam zou teveel lijken op de populaire RPG serie The Elder Scrolls, vond Bethesda.

"We zijn overeengekomen dat zij de trademark krijgen en dat wij de naam mogen houden maar dat we die niet mogen gebruiken voor een Elder Scrolls concurrent", legt Notch in zijn tweet uit.

Volgens Notch zijn er geen schadevergoedingen betaald al grapte hij wel dat de advocaten niet armer zijn geworden van deze zaak: "Het document wat ik moest tekenen was een miljard pagina's dik dus de advocaten hebben goed verdiend hieraan. Dat is maar goed ook, ik zou niet willen dat zij om zouden komen van de honger!"

Er is nog maar weinig bekend over Scrolls afgezien van het feit dat het hier zou gaan om een multiplatform trading-card game in fantasie stijl. De game staat gepland voor 2012 en zal een free-to-play model ondersteunen.

Notch praat over Scrolls rechtzaak
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties