Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Street Fighter 6 krijgt vrouwelijke Afro-Amerikaanse vechter

Voor het eerst in de reeks.

Capcom liet tijdens Evo 2022 weten dat Street Fighter 6 voor het eerst in de reeks een vrouwelijke Afro-Amerikaans personage bevat. De nieuwe character heet Kimberly.

Tijdens gevechten geeft Kimberly een "stedelijk draai" aan "traditionele ninja-technieken". Om die reden is ze geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, is ze erg creatief met spuitbussen en maakt ze altijd gebruik van haar "trouwe draagbare cassettespeler".

Verder is Juri uit Street Fighter 4 en 5 opnieuw van de partij in deze zesde hoofdgame en maakt ze gebruik van zowel vertrouwde als nieuwe aanvallen. Hoe beide dames het leven van hun tegenstanders zo zuur mogelijk maken, ontdek je in de bovenstaande trailer.

Fans hebben Kimberly alvast in hun harten gesloten en vergelijken haar met een volwassen versie van Susie Carmichael van de animatiereeks Rugrats.

In de trailer kreeg je ook alvast een klein voorsmaakje van de battle hub, waarin je Metro City verkent en tegenstanders moet verslaan.

Street Fighter 6 komt in 2023 uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X/S en dan is Guile opnieuw een speelbaar personage in Street Fighter 6.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Street Fighter 6

PS4, PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties