Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Street Fighter 5 een week gratis speelbaar op pc

Een nieuwe open beta voor een nieuw seizoen

Capcom heeft aangekondigd dat Street Fighter 5 een week gratis speelbaar is op de pc.

De gratis week is eigenlijk een open bèta voor de nieuwe updates die Capcom heeft toegevoegd aan de game. Met name de matchmaking en laadtijden zijn verbeterd, maar er zijn ook extra maatregelen tegen rage quitting genomen, alsook de mogelijkheid spelers op een zwarte lijst te zetten.

"We begrijpen dat de servers van Street Fighter 5 ondermaats hebben gepresteerd voor een hoop van onze spelers. De updates zijn het resultaat van een volledige herstructurering van de broncode, wat resulteert in een betere online ervaring", aldus Capcom op de Steam-pagina.

De bèta client staat los van de normale release, en stelt alleen de online modi beschikbaar. Je online voortgang neem je mee naar de retailversie. Hoewel de PlayStation 4-versie geen bèta krijgt, wordt de update na de test wel op de console uitgebracht.

De test loopt van 28 maart tot 3 april. Tijdens de bèta zijn alle vechters beschikbaar. Kolin is de nieuwste vechtster in Street Fighter 5.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties