Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Streamingsplatform Mixer opgedoekt door Microsoft

Eindigt op 22 juli.

Microsoft doekt het streamingsplatform Mixer op 22 juli op en gaat in plaats daarvan samenwerken met Facebook Gaming. Het platform is volgens het bedrijf na enkele jaren nog steeds te klein om te concurreren met Twitch, YouTube en Facebook.

Volgens Microsoft-topman Phil Spencer is dat omdat Microsoft erg laat is gestart met de streamingdienst en daardoor amper kijkers had in vergelijking met andere grote spelers. Spencer vindt het partnerschap met Facebook Gaming een goed alternatief om de Mixer community toch verder te laten groeien.

Mixer startte in 2016 onder de naam Beam en werd al gauw overgenomen door Microsoft. Om de kleine community een zetje geven, bood Microsoft in 2019 de enorm populaire Fortnite-streamer Tyler 'Ninja' Blevins een exclusiviteitscontract aan. Dat bleek echter onvoldoende, waardoor Microsoft het streamingplatform nu opdoekt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties