Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Streaming service Gaikai gaat live

Ook in België?

Als we het over game streaming hebben, zijn de meeste mensen intussen wel bekend met OnLive, de Amerikaanse firma wiens services momenteel door Belgacom klaargestoomd worden om ook de Belgische markt te veroveren. Al lijken er kapers op de kust te zijn.

Gaikai, eveneens een service die het mogelijk moet maken grafisch veeleisende games te spelen op computers die je enkel nog bij je bomma op zolder vindt, ging na een maandenlange fase van bètatesten onlangs live.

Voorlopig kan je de service enkel testen aan de hand van een aantal demo's zoals die van Dead Space 2, Spore of The Sims 3. Op de officiële website zou er na enkele seconden eveneens een banner moeten verschijnen die je tevens Mass Effect 2 laat spelen indien je verbinding goed genoeg is, maar totnogtoe laat het geluk me in de steek.

Nochtans schrijf ik dit vanop een computer die verbonden is met het snelste netwerk in België, dat van de Universiteit Gent. Laat het hieronder zeker weten mocht één van jullie meer geluk hebben, maar ik vermoed dat wanneer Dave Perry het op z'n blog heeft over twaalf landen, België daar voorlopig geen deel van uitmaakt.

Hopelijk kunnen ook wij Belgen binnen afzienbare tijd aan de slag met diensten als OnLive en Gaikai, want de achterliggende ideeën en technieken zouden wel eens het gaming- en dan vooral het hardwarelandschap- kunnen gaan bepalen in dit nieuwe decennium.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties