Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stemacteur van Leon S. Kennedy uit Resident Evil 2 overleden

De wereld is een briljante professional armer.

Paul Haddad, oftewel de stemacteur achter Leon S. Kennedy in de originele Resident Evil 2, is onlangs overleden op 56-jarige leeftijd. Dat vernemen we via een tweet op het kanaal van ontwikkelaar Invader Studios.

De studio eert Paul Haddad in de tweet door hem 'een vriend en een icoon binnen de Resident Evil community' te noemen. Verder was Haddad volgens het bedrijf een 'briljante professional'. De stemacteur veroverde op die manier een bijzonder plekje in de harten van de medewerkers.

In Resident Evil 2 Remake wordt de rol van Leon vertolkt door Nick Apostolides. Die kijkt naar eigen zeggen enorm op naar Haddad en eert zijn voorganger nog een laatste keer via een emotionele boodschap op YouTube.

Paul Haddad begon zijn carrière in het midden van de jaren tachtig in de detectiveserie Night Heat. Daarna verleende hij zijn stem in verschillende animatieseries zoals Tales from the Cryptkeeper, Free Willy, The Adventures of Tintin en X-Men: The Animated Series. Ten slotte vertolkte hij ook een rol in MacGyver.

Ben je benieuwd naar de remake van de game waar Haddad aan meewerkte, dan verwijzen we je graag door naar de Resident Evil 2 Remake review van Randolf.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties