Skip to main content

Stemacteur van Leon S. Kennedy uit Resident Evil 2 overleden

De wereld is een briljante professional armer.

Paul Haddad, oftewel de stemacteur achter Leon S. Kennedy in de originele Resident Evil 2, is onlangs overleden op 56-jarige leeftijd. Dat vernemen we via een tweet op het kanaal van ontwikkelaar Invader Studios.

De studio eert Paul Haddad in de tweet door hem 'een vriend en een icoon binnen de Resident Evil community' te noemen. Verder was Haddad volgens het bedrijf een 'briljante professional'. De stemacteur veroverde op die manier een bijzonder plekje in de harten van de medewerkers.

In Resident Evil 2 Remake wordt de rol van Leon vertolkt door Nick Apostolides. Die kijkt naar eigen zeggen enorm op naar Haddad en eert zijn voorganger nog een laatste keer via een emotionele boodschap op YouTube.

Paul Haddad begon zijn carrière in het midden van de jaren tachtig in de detectiveserie Night Heat. Daarna verleende hij zijn stem in verschillende animatieseries zoals Tales from the Cryptkeeper, Free Willy, The Adventures of Tintin en X-Men: The Animated Series. Ten slotte vertolkte hij ook een rol in MacGyver.

Ben je benieuwd naar de remake van de game waar Haddad aan meewerkte, dan verwijzen we je graag door naar de Resident Evil 2 Remake review van Randolf.

Read this next