Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steep - Road to the Olympics DLC review - Grijpt naast een podiumplek

Grijpt naast een podiumplek.

Road to the Olympics is een prima excuus om Steep weer op te pakken, maar biedt uiteindelijk te weinig om een podiumplek af te dwingen.

In deze periode van het jaar begint het voor het gros van de wintersportliefhebbers weer als vanouds te kriebelen. Dit wintersportseizoen heeft daarnaast een speciaal tintje aangezien de Olympische Winterspelen voor de deur staan. Volg je die liever vanaf de luie bank naast de warme kachel, dan komt Ubisoft je met Steep - Road to the Olympics tegemoet. Weet de downloadbare uitbreiding voldoende te prikkelen om je ski's, snowboard, wingsuit en parapente weer van zolder te halen?

In de laatste downloadbare uitbreiding voor Steep staat vooral het snowboarden centraal. In de campaign jaag je als professioneel boarder de Olympische droom achterna met het ambitieuze doel om in maar liefst drie freestyledisciplines een gouden plak te veroveren. Je kruipt daarbij echter in de huid van een naamloze atleet die net als de andere eenheidsworsten op de piste een behoorlijk onpersoonlijke indruk achterlaat. Tussen de bedrijven door vertellen echte, bekende atleten in interviews over hun ervaringen, maar ook die verhalen zijn verre van inspirerend te noemen. Om over het geforceerde commentaar van de wedstrijdverslaggevers nog maar te zwijgen. Er zit dus weinig romantiek in de weg naar eeuwige roem.

Bekijk op YouTube

Wie 'geen woorden maar daden' als credo heeft, moet daarnaast het nodige geduld opbrengen. In Become a Legend moet je namelijk de nodige events afwerken, variërend van het oefenen van specifieke sprongen tot het winnen van wedstrijden. Verwacht echter geen diepgaande carrière met een prikkelend progressiesysteem, maar eerder een reeks tutorials die je afwerkt. Dat is ideaal voor nieuwkomers, maar voor de ervaren snowboarders een verplicht nummertje op de oefenweide.

De povere campaign wordt enigszins gecompenseerd door de aantrekkelijke nieuwe gebieden. De Zuid-Koreaanse bergen wakkeren vooral de Olympische vlam in je aan, aangezien daar de focus op de losse competitieve disciplines ligt. In tegenstelling tot alle andere gebieden kun je daar echter niet freeroamen en blijf je beperkt tot skiën en snowboarden. Het gefragmenteerde gebied met zijn selectieve disciplines staat daardoor in schril contrast met de openwereldaanpak van de andere bergtoppen in Steep.

In het prachtige Japan kun je echter op alle onderdelen volledig je ei kwijt. Daar laat je namelijk op het ene moment in een van de vele klinische funparken zien uit wat voor hout je gesneden bent, om even later bij een adembenemende zonsondergang over de ongerepte poedersneeuw te zweven. Kortom, de witte droom van elke wintersportliefhebber. Het Japanse berglandschap inclusief authentieke tempels en kersenbloesems is een attractieve toevoeging.

De nieuwe gebieden bieden de nodige uren sneeuwpret en zijn dus een prima excuus om Steep weer op te pakken. Het is echter wrang dat er wel een stevig prijskaartje aan vasthangt. Denali is immers vlak na de release gratis als downloadbare uitbreiding aan de spelwereld toegevoegd. Daarnaast heeft de kleurloze verhaalmodus weinig om het lijf. De ultieme vrijheid - nota bene Steeps paradepaardje - wordt door de opzet van de verhaalmodus dan ook compleet ondergesneeuwd. Road to the Olympics stuurt je weer de piste op, maar grijpt als uitbreiding naast een podiumplaats.

Steep - Road to the Olympics DLC is verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Read this next