Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steep - Alles wat we weten

In stijl naar de top.

Het is alweer vier jaar geleden dat SSX uitkwam en een game de verse sneeuw durfde trotseren. Met Steep gaat ontwikkelaar Ubisoft Annecy onbekend terrein ontdekken en probeert het de SSX-reeks naar de kroon te steken als koning van de wintersport-games. Met een gesloten en open bèta in het vooruitzicht komt de lancering stilaan dichterbij. Dus haal je snowboard, ski's, parapente en wingsuit uit de kast. We zetten alle info voor je op een rijtje.

Setting en gameplay

Steep is een extreme sports-game die zich afspeelt in de koude bergen van de Alpen en Alaska. De game bevat een gigantische open wereld waarin je kunt skiën, paragliden, snowboarden en vliegen met een wingsuit. Het wisselen tussen de verschillende sporten gebeurt met een menuwiel.

Cover image for YouTube videoSTEEP - Gameplay Walkthrough E3 2016

Steep vereist een internetverbinding, omdat Ubisoft wil dat je dezelfde wereld met andere spelers deelt. Je hebt de keuze om alleen of om gezamenlijk diverse uitdagingen te voltooien. Ook kun je tegen andere spelers aanbotsen. Via de Mountain Mode navigeer je door de spelwereld en heb je de mogelijkheid om een van de drop zones te gebruiken om snel naar afgelegen gebieden te reizen. Je bent standaard uitgerust met een verrekijker om nieuwe locaties te ontdekken. Volgens Ubisoft zijn er namelijk verscheidene verstopte races, uitdagingen en gebieden in de game te vinden.

Er is ook een trick system, waardoor je tijdens het skiën en snowboarden diverse trucs uitvoert. Door succesvol te stunten vergaar je punten en maak je kans op betere medailles. Als je crasht, kun je het meteen opnieuw proberen. Steep houdt alles bij, waardoor je via Mountain Mode je ghosts kunt volgen en je tijden of scores kunt verbeteren. Andere spelers kunnen het ooktegen je ghosts opnemen.

Volgens Ubisoft zijn er vier verschillende speelstijlen. The Explorer focust zich voornamelijk op het vinden van nieuwe locaties en uitdagingen. In The Freestyler staan trucs en precisie centraal. The Bone Collector draait helemaal om het uitvoeren van belachelijke stunts en pijnlijke ongelukken. Freerider is dan weer een mix van de drie voorgaande speelstijlen.

Achter de schermen

De ontwikkelaar is Ubisoft Annecy. Die studio heeft in het verleden gewerkt aan multiplayermodi van games zoals Splinter Cell en Assassin's Creed, en verrichte ook werk aan The Division. Steep is de allereerste originele game die door de studio wordt gemaakt.

Het idee voor de game is ontstaan doordat Ubisoft Annecy dicht bij de Alpen zit en door het paragliden in Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. Ubisoft was in het begin niet helemaal overtuigd van het project, maar werd door Annecy overgehaald dankzij de populariteit van extreme sports op YouTube.

Cover image for YouTube video

Releasedatum en Bèta

Steep komt uit op 2 december voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Naast een reguliere versie is ook een Gold Edition te koop. Die versie bevat naast de game ook de season pass en een exclusief kostuum. Exacte details daarover zijn tot dusver nog niet bekendgemaakt.

De gesloten bèta van Steep begint op 10 november en eindigt op 14 november. Om daar in te raken, moet je je via de officiële website registreren. De open bèta begint op 18 november en eindigt op 21 november.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Steep

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties