Skip to main content

Steep - 5 dingen die je moet weten

Extreme wintersport.

Steep is een gloednieuwe IP van Ubisoft die vanaf deze week verkrijgbaar is, maar dit keer zonder wapengekletter of stealth kills. De ontwikkelaar gooit het namelijk over een andere boeg en dropt adrenalinejunkies in de bergen om daar diverse extreme sporten te beoefenen. Hier lees je de belangrijkste dingen die je over de game moet weten.

Extreme sporten

In Steep staan extreme wintersporten centraal. Er zijn uiteindelijk vier disciplines. Zo kun je skiën, snowboarden, paragliden en in een wingsuit over de besneeuwde bergtoppen heen razen. De echte thrillseekers kunnen deze activiteiten ook nog eens met elkaar combineren. Tenzij je liever de benenwagen neemt, dat mag namelijk ook.

Daarnaast moet je aan je reputatie werken. Voor alles wat je doet, krijg je dan ook punten. Freestyle points hebben betrekking op jumps en tricks. Freeride points zijn je beloning voor het ontdekken van de omgeving. Extreme points behaal je door dicht langs bomen, rotsen en andere obstakels te scheren.

Bekijk op YouTube

Open bergwereld

Al dat skiën, snowboarden, paragliden en navigeren met je wingsuit doe je in de bergtoppen van de Alpen. Later mag je dankzij de gratis post-launch-update ook naar die van Alaska. Met Mountain View verken je het gehele berggebied dat je kunt bedwingen. Dat levert niet alleen een prachtige panorama van de omgeving op, maar is vooral handig om snel naar drop zones te gaan.

Je verkent in eerste- of derdepersoonsperspectief vrij de omgeving, maar je hoeft niet enkel voor de fun naar beneden te sjezen. Er zijn ook genoeg andere activiteiten. Zo zijn er meer dan honderd challenges zoals big air, proximity flying, mysterieuze mountain stories, of een nachtelijke slalom dwars door het bos.

Zes verschillende speelstijlen

Er zijn in Steep zes verschillende speelstijlen die aantonen wat voor soort speler je bent. Om te beginnen verkent de Explorer elke sneeuwvlok van de berg en gaat hij geen uitdaging uit de weg. De Freestyler slooft zich graag met jumps en tricks uit, terwijl de Pro Rider juist een snelheidsduivel is.

Daarnaast demonstreert de elegante Freerider met verve zijn carve-technieken. De Extreme Rider zoekt daarentegen voortdurend de grenzen op door met hoge snelheid door de bomen te vliegen of gigantische sprongen over kliffen te maken. En ten slotte de Bone Collector? Die is wat minder behendig - belachelijke stunts eindigen vaak ondersteboven in een boom of head first in de sneeuw.

Online met vrienden

Net als The Crew, The Division en Watch Dogs maakt Steep gebruik van seamless multiplayer om je steeds met andere spelers te verbinden. Het is dus een komen en gaan van andere sneeuwliefhebbers. Dat komt echter wel met een offer: Steep vereist namelijk een continue internetverbinding.

Zo kun je uiteindelijk samen met online vrienden ongedwongen freestylen en de pistes onveilig maken - of elkaar juist uitdagen. Dat doe je via het menu, of door dicht genoeg in de buurt van andere spelers te komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

\\

Trail

Overal waar je komt, laat je een 'trail' achter die automatisch wordt opgeslagen. Zo zie je later opnieuw hoe je ook alweer die soepele sporen in het sneeuwdek gegraveerd hebt. Met de replayfunctie kun je afspelen, stopzetten, vooruitspoelen en terugspoelen. Op die manier analyseren perfectionisten hun technieken, jumps en andere capriolen tot in detail.

Het is ook mogelijk om je hoogte- of dieptepunten te delen. Nog interessanter is dat je met deze functie nieuwe challenges opstarten vrienden uitdaagt om je topscore te verbeteren. Hoewel al je challenges worden opgeslagen, kun je er slechts één per keer delen.

Steep is vanaf nu verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hier lees je alles wat je moet weten over Steep.

Read this next