Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Steam verbetert downloaden

Sneller en minder omslachtig systeem.

Het digitale downloadplatform Steam heeft de manier waarop klanten hun games downloaden en updaten grondig veranderd. De veranderingen gebeurden achter de schermen, waardoor de gemiddelde gamer enkel aan snellere updates en downloads verandering zal merken.

De meest tastbare en ook de meest door gebruikers gevraagde verandering komt neer op snellere updates. Vroeger moest Steam immers, wanneer een groot bestand was aangepast, het hele bestand opnieuw downloaden. Nu niet meer: Steam zal enkel het aangepaste deel van het bestand opnieuw moeten downloaden. Ook werden nieuwe servers in verschillende regio's in gebruik genomen om een groter datavolume te kunnen versturen.

Daarnaast wordt het downloaden een pak gebruiksvriendelijker. Downloads kunnen nu op een bepaald tijdstip worden uitgevoerd, we kunnen de bandbreedte die Steam gebruikt limiteren, kunnen bepaalde downloads prioriteit geven en kunnen updaten tijdens het spelen van de game.

Na verloop van tijd zal steeds meer data met het nieuwe systeem tot bij de gebruiker worden gebracht. Binnenkort maakt bijvoorbeeld Dota 2 gebruik van de nieuwe methode.

The new content system is designed to do two things: deliver better download rates in more places around the world, and also to simply streamline the publishing process on Steam, aldus de mededeling van Steam.

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen