Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve toont controller voor Steam Machines

Heeft onder meer touchscreen, haptic sensors en trackpads.

Na Valve's eerdere aankondigingen van zijn besturingssysteem SteamOS en de serie consoles genaamd Steam Machines, toont het bedrijf nu ook de controller die dit alles bestuurt.

De Steam Controller wordt ondersteund door alle games in de bibliotheek van Steam, zelfs spellen die alleen gemaakt zijn voor besturing met keyboard en muis. Het valt ook meteen op dat het niet om een zwak afkooksel van een PlayStation-, Xbox- of Wii-controller gaat. Zo zitten er twee trackpads op het toestel die de sticks van de klassieke controllers vervangen. Deze werken op zo'n manier dat ze elk genre spel aankunnen. Ze bieden ook de reactiesnelheid en precisie van een klassieke muis.

Valve vindt het ook niet genoeg dat een controller enkel kan vibreren om een signaal te geven aan de speler. Daardoor implementeren ze de haptic sensors waarmee vibraties van verschillende kracht en duur op je worden afgevuurd.

In het midden van de Steam Controller zit een touchscreen. Hiermee kunnen verschillende acties in spellen uit verschillende genres worden geregeld.

Dit stukje hardware telt zestien symmetrisch geplaatste toetsen. De helft van deze knoppen kan je indrukken zonder je vingers te verplaatsen.

Net zoals SteamOS en Steam Machines kunnen spelers dit toestel hacken en aanpassen naar hun eigen smaak en voorkeur.

Inschrijven voor de bèta doe je op dezelfde manier als met die van de Steam Machines. Meer info over de Steam Controller vind je op de pagina van de controller op de Steam website.

Na de drie aankondigingen van deze week rest er nog één vraag aan Valve: waar blijft Half-Life 3!?

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties